Nissewaard Lokaal: ‘Vaccineer alle ouderen uit Nissewaard zo snel mogelijk in Den Oert’

Nissewaard Lokaal wil dat alle ouderen uit de gemeente Nissewaard zo snel mogelijk allemaal in Den Oert gevaccineerd kunnen worden. De partij ontving klachten van meerdere 80-plussers dat zij een vaccinatie moeten halen in Middelharnis, Berkel en Rodenrijs en zelfs in Breda.

“Dat laatste is twee keer 124 kilometer,” rekent raadslid Tom den Daas van Nissewaard Lokaal voor. “Dat vraag je niet even aan buren of familie. En met het openbaar vervoer durft deze kwetsbare groep ook niet, uit angst voor besmetting. Dit weerhoudt juist deze kwetsbare groep om zich te laten inenten.” Den Daas heeft daarom vragen gesteld aan het gemeentebestuur.

Hij wil onder meer weten of de gemeente op de hoogte is dat ouderen naar andere locaties buiten Spijkenisse worden gestuurd. Opvallend, zo stelt hij in de vragen, omdat Den Oert juist was gerealiseerd om dicht bij huis terecht te kunnen voor vaccinaties. Hij wil ook weten wat het gemeentebestuur er van vindt dat ouderen zo ver buiten Spijkenisse een vaccinatie moeten halen. Daarnaast wil hij weten hoe groot de groep ouderen is die buiten Spijkenisse gevaccineerd worden en naar welke plaatsen ze worden gestuurd.

Tenslotte vraagt Den Daas aan het gemeentebestuur om het alsnog mogelijk te maken om deze ouderen in Den Oert te vaccineren. Indien dit niet mogelijk is, dan in elk geval bij de huisarts. Hoewel het gemeentebestuur normaliter 30 dagen de tijd heeft om op schriftelijke vragen te reageren, hoopt Den Daas dat er sneller maatregelen worden genomen. “Dit hoeft niet te wachten tot onze vragen zijn beantwoord, maar kan het wat mij betreft al meteen aangepakt worden,” besluit hij.

Bijlage:
Schriftelijke vragen ouderen en inenten

17 gedachten over “Nissewaard Lokaal: ‘Vaccineer alle ouderen uit Nissewaard zo snel mogelijk in Den Oert’”

 1. Ik hoop inderdaad dat men hierover na gaat denken, in ons appartementencomplex Carré heb ik diverse mensen gehoord dat zij een eind moeten rijden voor hun injectie.
  Mijn man is 75 jaar en ik 72 jaar, ik hoop echt dat wij in de Oert terecht kunnen.
  Elke dag in de brievenbus kijken, he nog geen brief. Ik vind het dan ook erg lang duren!!!

 2. Ik wil Been heeft al 5 keer gebeld. Ik ben 81 Ik moest naar Gouda maar kon 0p dat moment niet daar na nog 4 keer gebeld. Het was vol. Het laatste zat ik niet in de doelgroep. Ik woord steeds af gerimpeld. Ik woord daar zo BOOS over. Op de zelfde dag belden mijn familie uit denbrielle zij konden heer in Spijkenisse gelijk terecht.

 3. Waarom heb ik nog geen op roep gehad.
  Ben over 3 weken 64 jaar. Waarom moet allemaal zo vreselijk lang duren
  Gr henk

 4. Ik ook ben 77 ik kreeg de brief voor de eerste keer de prik halen,dus opgebeld zo als beschrijven staat
  En ja hoor verlopig geen plaats zeker vier weken niet dus ook verder rijden zoals hier beschreven staat,ik hiel vol ik vroeg of er uitval was van mensen die niet konden en ja ik kon komen dan moest ik binnen tien minuten aanwezig zijn dat lukken mij niet jammer
  De volgende dag weer gebeld en ja het ik kon goed he
  Ik had ook aangegeven dat ik het zonden vond van die verloren plaatsen van mensen die niet kunnen komen
  Met vriendelijke groet jeannette

  1. Ik woon ook in spijkenisse ik en mijn man wacht ook al zo lang 74jaar en kan niet verrezen aan de trasaandemaas

 5. Claudine Meijer-Blaauw

  Ik kreeg 4 dagen geleden de uitnodiging. Ben 3 dagen bezig geweest om een afspraak te maken. Uiteindelijk is het na bijna 1 uur wachten gelukt…over 3 weken in Oud Beijerland want in Den Oert wordt nier meer geprikt (?) Spijtig dat je op deze manier toch je enthousiasme en bereidwilligheid kwijt raakt.

 6. Wij vinden het schandalig dat je mensen zo ver wegsturen terwijl wij op 5 min rijden er zijn in De Oert . Wij kijken er ook naar uit dat wij zo snel mogelijk ingeënt worden , zijn ook 73 en 71 jaar .

  Gr fam Beukers

  1. W. Van Leeuwen

   Hetzelfde geldt voor mijn man. Hij kon kiezen tussen Middelharnis, Oud-Beijerland of de Van Nelle fabriek in Rotterdam. Ik wordt in juni 75, heb gezegd dat ik afhankelijk ben van mijn man, gelijk de vraag gessteld of we samen konden. Ook dat was niet mogelijk!!!
   Hopelijk kan ik dan in Den Oert terecht, wat is niet makkelijker als je in Spijkenisse woont??? Als er niemand van hier terecht kan, hadden de sportverenigingen daar gewoon terecht gekund! Zo treffen ze 2 bevolkingsgroepen, de ouderen omdat ze meer moeten rijden en de jongeren die nu al een hele tijd niet kunnen sporten, VERSCHRIKKELIJK GEWOON!!! Wil van Leeuwen-Beek

 7. Als wij niet in de Oert terecht kunnen 69 en 77 jaar dan laten wij de vaccinatie schieten . Ook willen we een afspraak tegelijk i.v.m geheugen man . Ik wacht net zo lang tot wij allebei een oproep hebben . En zeker geen.astra zenica in mijn lijf .
  Gr. Ria

 8. Het vreemde is dan dat ik iemand ken die woont in Papendrecht en die moest hier in Spijkenisse gevaccineerd worden. De wereld op zijn kop.

 9. Biels Dwarsligger

  In Brabant zijn er steeds meer ouderen die de vaccinatie laten schieten omdat het bijna onmogelijk is om op een prik locatie te komen. Het is allemaal veel te ver weg.
  En mensen uit Amsterdam worden hier in Den Oert geprikt… Idem uit Zeeland en Brabant.

 10. Rinus Jansen

  Hallo,

  Wie bedenkt zo iets. Alles kan op postcode worden uitgenodigd en worden gevaccineerd, gaat veel gestructureerder en te begrijpen. De volgorde zoals nu wordt gehanteerd is net een pot zuurkool die uit war moet worden gehaald.
  Nu weet bijna niemand meer wat de volgorde van vaccineren is zelfs Hugo niet meer.

 11. Rinus Jansen

  Reactie 3 april Rinus Jansen.

  Er staat wie bedankt zo iets.
  Kan u dat wijzigen in.
  Wie bedenkt zo iets.

 12. C.den Hartog

  Ik heb een vraagje, mijn man is 76 en heeft een oproep gekregen en ik ben 72 , ik heb er geen gekregen, waarom is dat verschil er.?

  1. Fractie Nissewaard Lokaal

   Die vraag zal je helaas aan de GGD moeten stellen. Daar durven we geen antwoord op te geven.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *