Tweede Kamerfractie VVD: Tel zonnepanelen niet mee bij waardebepaling huis

De Tweede Kamerfractie van de VVD wil een wetsvoorstel indienen om zonnepanelen niet langer mee te laten tellen bij de beoordeling van de WOZ-waarde. Een goed idee, vindt Nissewaard Lokaal. Onlangs wees de rechtbank Arnhem/Leeuwarden het bezwaar van een inwoner uit Emmen tegen het opnemen van zonnepanelen in de WOZ af. Naar aanleiding van deze uitspraak heeft Nissewaard Lokaal al aandacht gevraagd binnen de gemeente.

Op vragen van de partij heeft de gemeente laten weten zonnepanelen niet mee te nemen in de WOZ-waarde. Momenteel blijkt nog niet dat het hebben van duurzame maatregelen aan de woning de waarde aan de woning laat toenemen, stelt de gemeente. Wel hield de gemeente in haar reactie een slag om de arm. Als de Waarderingskamer WOZ besluit dat gemeenten WOZ moeten rekenen over zonnepanelen, dan moeten gemeenten hier gehoor aan geven.

Door het wetsvoorstel wordt hier nu ook een stokje voor gestoken. In elk geval D66 heeft toegezegd het wetsvoorstel te ondersteunen en er wordt een kamermeerderheid verwacht. Opvallend is wel dat de Kamer eerder een motie van PVV en SP, om zonnepanelen niet in de WOZ-waarde mee te nemen, heeft afgewezen.

Nissewaard Lokaal is tevreden als het wetsvoorstel het haalt. Volgens de partij zijn er veel vragen over de handhaafbaarheid. De partij vraagt zich af hoe er met de afschrijving van zonnepanelen moet worden omgegaan en huurpanelen. Bovendien vindt de partij het vreemd dat inwoners die bijdragen aan de vergroeningsopgaven daar vervolgens financieel voor belast worden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *