Rijkswaterstaat in gesprek met Nissewaard Lokaal

Rijkswaterstaat wil op korte termijn in gesprek met Nissewaard Lokaal. Aanleiding is het onderzoek naar ongevallen op de A15 dat Nissewaard Lokaal heeft uitgevoerd. Dat liet wethouder Igor Bal weten in de commissie Leefomgeving van afgelopen woensdag op vragen van de partij.

Door het toenemend aantal ongevallen op de A15 in de laatste maanden, vroeg Nissewaard Lokaal aan haar achterban wat een mogelijke oorzaak kon. De conclusie? Het merendeel van de ongevallen lijkt te ontstaan door asociaal weggedrag. Zowel auto’s als vrachtauto’s lijken zich onder meer niet te houden aan de maximum snelheid op de matrixborden. Ook last-minute invoegers bij de afslag naar Spijkenisse zorgen voor gevaarlijke situaties.

Dit kan worden opgelost door de rijbaan naar Spijkenisse al voor de tunnel af te zetten met een doorgetrokken streep, stelden de ondervraagden. Wel is handhaving dan belangrijk, adviseerde Nissewaard Lokaal.

Inmiddels lijkt Rijkswaterstaat ook daar maatregelen voor te hebben genomen. Vandaag werd bekend dat Rijkswaterstaat, de politie en Openbaar Ministerie gaan samenwerken om de veiligheid te verbeteren op het traject. De komende maanden zal er intensief worden gecontroleerd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *