Reinis heeft lering getrokken uit storingen

Afvalverwerker Reinis heeft lering getrokken uit de storingen die zijn voorgevallen in de afgelopen maanden. Met name Nissewaard Lokaal beklaagde zich met regelmaat in de commissie Leefomgeving vanwege de overlast in de gemeente. Rond veel containers werden vuilniszakken bijgeplaatst.

Volgens Reinis blijken er twee redenen voor bijplaatsingen. Allereerst zijn er hotspots waar overlast door gedrag van omwonenden plaatsvindt. Deze zorglocaties ontstaan op plaatsen waar over het algemeen minder betrokkenheid is met de eigen leefomgeving. Inmiddels worden deze locaties dagelijks bezocht door medewerkers van Reinis.

Technische storingen
Daarnaast bleken technische storingen de overlast op andere locaties ook nog eens in de hand te werken. Een fout in een update zorgde ervoor dat de containers op slot ging. Reinis heeft inmiddels geleerd om dit soort updates niet meer voor het weekend uit te voeren. Bovendien zal een update eerst in een wijk getest worden, alvorens het over de hele gemeente wordt uitgerold. Hierdoor wordt de overlast bij storingen verminderd.

Monitoringen vulgraad
Een ander probleem was de monitoring van de containers in het weekend. Inmiddels is er nu ook toezicht op de vulgraad van de containers in het weekend.

Grofvuil
Volgens Reinis neemt het aantal bijplaatsingen van grofvuil gemeentebreed af. Er wordt tegenwoordig een stijgend aantal betaalde meldingen geregistreerd. Inwoners begrijpen steeds beter dat het ophalen van grofvuil niet meer gratis is, stelt Reinis.

Nissewaard Lokaal betreurt nog steeds dat er voor het ophalen van grofvuil betaalt moet worden. De partij ziet dit liever anders geregeld.

1 gedachte over “Reinis heeft lering getrokken uit storingen”

  1. mevr van dalen

    dat je moet betalen is van de zotte.ik heb een uitkering.ben hulp behoevend dus veel geld komt er niet binnen .dus wat doen we nu we bouwen de tuin maar vol tot we een keertje geld over hebben zodat we het een keertje kunnen betalen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *