Mijnans: “Nissewaard Lokaal zoekt problemen afval op”

Het ging er even heftig aan toe in de commissie Leefomgeving woensdag 21 juni. Wethouder Jan Willem Mijnans (ONS) vond dat Nissewaard Lokaal ‘de problemen met het afvalbeleid op een te grote stapel zet, terwijl Reinis echt wel haar best doet’. Steunfractielid Nick Kegel betreurde deze uitspraken. Volgens Kegel krijgt de partij tientallen klachten binnen. Hij betreurt het dan ook dat Mijnans de partij beschuldigt van het zoeken naar problemen. “In eerste instantie verwijzen wij door naar Reinis en e-mails sturen wij ook door”, zei Kegel in de commissie. “Als het er teveel worden dan is het ons goed recht om deze te adresseren.”

Volgens Mijnans loopt Reinis tegen problemen aan waar ze niets aan kan doen. Een aantal problemen rond het plaatsen van nieuwe ondergrondse containers ligt aan de inrichting van Spijkenisse in het verleden. Zo blijken er leidingen te liggen op plaatsen waar ze niet zijn ingetekend. Hierdoor kan een restafvalcontainer niet op de gekozen plek gegraven worden, waardoor het langer duurt voor deze geplaatst kan worden. Tegelijkertijd gaat de vervanging van rolcontainers gewoon door. Volgens Mijnans worden er daarom ook tijdelijk bovengrondse voorzieningen geplaatst.

Daarnaast zijn er problemen met sensoren. Na een update bleken meerdere sensoren in storing te staan. Daarom is er voor gekozen om containers open te zetten. “Het lijkt erop dat de problemen zijn opgelost,” zie Mijnans. Ter controle wordt dagelijks langs de containers gereden. Pas als zeker is dat de containers werken, worden ze weer afgesloten.

Op verzoek van wethouder Mijnans heeft Nissewaard Lokaal inmiddels alle klachten in een rapport gebundeld en aan Mijnans doorgestuurd. De grootste klachten die hieruit naar voren komen zijn het naast de container plaatsen van afval als gevolg van volle containers. Daarnaast vinden mensen de bereikbaarheid van Reinis niet goed en is de afhandeling van klachten matig.

Rapport:
Omgekeerd inzamelen van afval – Verzamelde klachten van inwoners

3 gedachten over “Mijnans: “Nissewaard Lokaal zoekt problemen afval op””

 1. Dinie Schmelew

  Waar wij eerst wel containers hadden .. hebben we geen vervangende gekregen, terwijl er in de brief stond dat er 3 containers teruggeleverd zou worden.
  Hoe krom kan een communicatie gaan ..
  Mensen lopen te klagen dat ze het restafval nu weg moeten brengen 1 1/2 blok verder met o.a. kattengrit, luiers etc. .. Er is geloof ik vanuit gegaan dat je elke dag “even” naar de afvalbakken loopt. Nu zijn er ook mensen die slecht ter been zijn .. oud .. of helemaal niets meer buiten komen … die afhankelijk zijn van anderen die dan hun afvaleven wegbrengt .. Is daar rekening mee gehouden? Nee tuurlijk niet want hulpbehoevenden zijn een blok aan het been tegenwoordig (lees verhalen van bezuinigingen gezondheidsinstellingen)
  Ik heb ook een tuin maar ook die container is ingenomen .. kon er eentje bestellen, waarschijnlijk moet ik daarvoor gaan betalen (deze wordt nu 18 juli (pas) geleverd.
  Geen probleem hoor want ik wil ik ook voor die andere 2 betalen, maar daar wordt na mijn mailtjes die ik naar Reinis en de Gemeenee niet op gereageerd!

  Nissewaard … brengt een zooitje van afval op de kaart!

 2. m.j. ter wisscha

  woon in het centrum achter het albeda college met warm weer zoals nu maden in de kliko hoe goed je ook alles dicht houd. het is gewoon een gevaar voor de gezondheid klikos voor restafval zijn gewoon ouderwets. ruimte zat voor ondergrondse containers in deze wijk.

 3. De gemeente Nissewaard kan dit inzamelsysteem beter stoppen; mensen willen best inzamelen, maar dit systeem werkt niet. Ik heb een oplossing, zet bij iedereen thuis vuilnisbakken neer met 3 vakken met 3 ‘slimme’ zakken. Zakken met chip erin die je in je normale grijze bak gooit (ophalen zoals het altijd was). Reinis kan de chips uitlezen en voila. Succes! Bob vder Loos

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *