Paspoort wordt thuisbezorgd

De gemeente Nissewaard heeft aangekondigd om paspoorten en ID-bewijzen vanaf 1 december thuis of op het werk te laten bezorgen. Voor een bedrag van € 4,95 wordt het document vervolgens bezorgd. De gemeente wil het met deze nieuwe dienst makkelijker maken voor de inwoners.

Nissewaard Lokaal vindt deze service een verbetering, maar het voldoet niet volledig aan de vraag van inwoners uit de kernen, zo stelt zij. Bewoners moeten nu toch naar het stadhuis in Spijkenisse komen om de documenten aan te vragen. De bewoners in de kernen gaven in gesprekken met Nissewaard Lokaal juist aan om graag een servicepunt voor het aanvragen en ophalen van documenten in de eigen omgeving te zien. Wethouder Dirk van der Schaaf (CDA) gaf, na vragen, aan er weinig in te zien en verwees naar de mogelijkheid van thuisbezorging.

Volgens Van der Schaaf speelt er nog een ontwikkeling; op het gebied van digitalisering. Hierdoor kan het aanvragen van documenten in de nabije toekomst wellicht gaan veranderen. De wethouder vond het zonde van de inzet om dan nu een afhaalpunt in te richten die misschien over twee jaar weer moet worden gesloten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *