Opnieuw vragen Barnisse: familielid uitbaatster werkt mogelijk op Grondzaken

De schijn van belangenverstrengeling blijft om Barnisse heen hangen. Uit nieuwe vragen van Nissewaard Lokaal blijkt dat een familielid van een van de uitbaatsters mogelijk op de afdeling Grondzaken werkt. Deze onthulling zet de boel opnieuw op scherp. In eerste instantie beweerde de gemeente dat deze uitbaatster, die ook ambtenaar binnen de gemeente is, op geen enkele wijze bij besluitvorming rond Barnisse was betrokken. Nissewaard Lokaal vraagt zich nu opnieuw af in hoeverre er sprake was van voorkennis en hoe belangenverstrengeling is voorkomen. “Het ziet er gewoon niet fraai uit voor het gemeentebestuur,” zegt fractievoorzitter Chris Hottentot van Nissewaard Lokaal. “Er zijn gewoon teveel verbanden te leggen die eigenlijk gewoon niet zouden moeten mogen binnen een zuivere bestuurscultuur.” Nissewaard Lokaal vraagt zich ook af of het Recreatieschap hiervan ook op de hoogte was en wat die van deze situatie vond.

Daarnaast is Nissewaard Lokaal geïrriteerd dat de gemeente in eerste instantie geen antwoord heeft gegeven op een van de vragen. “Nissewaard Lokaal wilde weten in welke vergaderingen ONS-wethouder Martijn Hamerslag aanwezig was, waarbij over Barnisse – in welke vorm dan ook – is gesproken,” legt Hottentot uit. Het gemeentebestuur antwoordde vervolgens dat ‘Hamerslag niet aanwezig was bij overleggen betreffende de procedure met betrekking tot de tijdelijke horecagelegenheid Barnisse in het Bernissegebied’. “Dit zijn woordspelletjes,” fulmineert Hottentot. “Dat was de vraag niet. Ook als er terloops tijdens andere vergaderingen en momenten over Barnisse is gesproken, kan de ONS-wethouder voorkennis hebben opgedaan. Maar het gemeentebestuur verzwijgt dit en kiest er bewust voor om hier geen antwoord op te geven. Dit is zeer kwalijk.” Daarom heeft Nissewaard Lokaal de vraag opnieuw gesteld en geëist dat nu wel duidelijk wordt in welke vergaderingen gesproken is over Barnisse, in welke vorm dan ook. Bovendien wil Nissewaard Lokaal weten waarover gesproken is.

Aanbesteding
Tenslotte wil Nissewaard Lokaal meer weten over de rol van een combifunctionaris en de mislukte aanbesteding. Nadat de gemeente dit najaar een aanbestedingsuitvraag deed voor de locatie, kwamen er nul reacties binnen van geïnteresseerde ondernemers. Nissewaard Lokaal wil nu weten waarom er geen interesse was en wat dit betekent voor het bestaande contract met Barnisse. Bovendien vraagt Nissewaard Lokaal zich af waarom er in coronatijd is gekozen voor een exploitatieperiode van slechts 4 jaar. De partij wil ook weten, waarom er niet voor is gekozen om het stuk grond te verkopen, zodat een ondernemer er echt in kan investeren.

Nissewaard Lokaal heeft de vragen opnieuw schriftelijk moeten indienen, omdat een raadsmeerderheid discussie over het onderwerp blokkeerde. Naar verwachting volgt de beantwoording van het gemeentebestuur over een maand.

Bijlage:
Schriftelijke vervolgvragen Barnisse

2 gedachten over “Opnieuw vragen Barnisse: familielid uitbaatster werkt mogelijk op Grondzaken”

    1. Fractie Nissewaard Lokaal

      Er is eerder een aanbesteding uitgeschreven. Hierop zijn nul aanmeldingen binnengekomen. Op dit moment is niet bekend hoe gemeente en waterschap hiermee verder willen. Het beste is om de openbare aanbestedingen in de gaten te houden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *