Ophef fietsenstalling leidt tot uitstel plannen

Op verzoek van politie en ondernemers verdwijnen de fietsklemmen op het centrale plein bij het Akkerhof. De bedoeling is dat deze bij de sporthal en achter het metrostation terugkomen. De bewaakte fietsenstalling moet hierdoor verdwijnen, zo liet wethouder Mijnans weten op vragen van LOB in de gemeenteraad. Door vragen van LOB en aanvullende technische vragen van Nissewaard Lokaal, is inmiddels ophef ontstaan over de voorgenomen sluiting van de fietsenstalling op het Akkerhof. Veel bewoners beklagen zich bij Nissewaard Lokaal dat zij ook bij korte bezoeken aan het Akkerhof graag met hun fiets gebruik maken van de stalling, met name ouderen. Volgens wethouder Jan Willem Mijnans (ONS) wordt er echter weinig gebruik van gemaakt en zijn er slechts 30 abonnementhouders.

Door de ontstane ophef wilden meerdere partijen Mijnans bevragen tijdens de commissie Leefomgeving van 30 oktober jl. Aangezien het punt niet op de agenda stond, en er aanvullende vragen van Nissewaard Lokaal openstaan, stelde de partij voor om de bespreking hierover in de eerstvolgende commissie mogelijk te maken. Een voorstel dat Mijnans graag aangreep.

Inmiddels is de voorgenomen sluiting uitgesteld tot 1 april 2020. Dit geeft de partijen de tijd om over het voorgenomen besluit te discussiëren. In de volgende commissievergadering worden de plannen voor het gebied nader toegelicht.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *