Vraagtekens bij sluiting fietsenstalling Akkerhof

Nissewaard Lokaal zet vraagtekens bij de noodzaak om de bewaakte fietsenstalling aan het Akkerhof te sluiten. Dat werd vorige week bekend na vragen in de raadsvergadering. Volgens wethouder Jan Willem Mijnans (ONS) past de fietsenstalling niet binnen de nieuwe plannen voor het plein bij het metrostation. In de raad gaf hij aan dat met name politie en ondernemers klagen over de fietsen op het plein voor het metrostation. Er is behoefte om het plein vrij van fietsen te krijgen, zodat er ruimte is voor ondernemers en mensen die in het gebied verblijven.

Om de overlast te laten afnemen heeft Mijnans besloten om de fietsenrekken te verplaatsen naar het plein achter het metrostation. Dit gaat echter wel ten koste van de bewaakte stalling. Maar, zo stelde de wethouder, de bewaakte fietsenstalling wordt niet of nauwelijks gebruikt, waardoor dit zonder besluit zonder grote gevolgen blijft. Bovendien heeft Voorne-Putten Werkt aangegeven niet meer met deze stalling verder te willen.

Nissewaard Lokaal zet twijfels bij de bewering dat de stalling weinig gebruikt wordt. Na bekendmaken van het nieuws ontving de partij veel klachten van gebruikers die het niet eens zijn met deze beslissing. Daarom heeft de partij inmiddels de bezoekcijfers en inkomsten opgevraagd van alle drie de fietsenstallingen bij de metrostations. Op basis hiervan wil de partij bekijken hoeveel bezoekers er komen ten opzichte van de andere stallingen en bekijken wat er mogelijk is om de fietsenstalling bij het Akkerhof te behouden. De partij vindt het vreemd dat een bewaakte fietsenstalling verdwijnt. “We zien dat in steeds meer steden er bewaakte fietsenstallingen bijkomen rondom stations en in Spijkenisse halen we ze weg. Dat is wel heel apart,” stelt de partij.

2 gedachten over “Vraagtekens bij sluiting fietsenstalling Akkerhof”

  1. Nita Dubbelman

    Ik zou het heel erg vinden als hij weg gaat. Er is al een fiets van mij gestolen. Dus ik laat hem niet meer onbeheerd staan. Wat zou betekenen dat ik geen boodschappen meer met de fiets kan doen.

  2. Ik werk vaak in de avond en is die stalling dus echt belangrijk voor me. Door artrose kan ik niet ver lopen. Wel fietsen en gebruik ik de fiets als tussenstop om verder naar me werk te reizen. Ik moet er niet aan denken straks op de hemeraad mijn fiets in de avond op te halen.

    Daarnaast doe ik daar ook gelijk me boodschappen. Dus ik zou het niet tof vinden en bereid om er actie tegen te voeren.
    Weten de flat bewoners al dat ze straks nog meer van die losse fietsen op het plein krijgen en open vuilcontainers? Die nu gelukkig ook binnen staan.

    Daarnaast er werken ook mensen die straks weer iets anders moeten doen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *