Nissewaard wil opkomstlocatie voor ambulances in gemeente

Er moet een opkomstlocatie komen voor ambulances in de gemeente Nissewaard. Dat was de conclusie van de commissievergadering Sociaal Domein op donderdag 31 oktober. Een opkomstlocatie is een centrale plek waar meerdere ambulances gestationeerd zijn. Daar wisselt het ambulancepersoneel de diensten en hebben zij ook hun kantoor.

Aanleiding voor dit besluit is de discussie rondom de spoedzorg. Spoedritten van ambulances zijn verplicht om in 95% van de gevallen binnen 15 minuten ter plaatse te zijn. Op Voorne-Putten was dit in juni en juli van dit jaar slechts 79,2% het geval. Nissewaard Lokaal vindt dit zorgelijk en maakt zich al langer druk om het gebrek aan ambulances en de afstand tot de Spoedeisende Hulp voor de regio. Raadslid Tom den Daas van Nissewaard Lokaal was dan ook blij met het voornemen om een opstaplocatie in Spijkenisse te realiseren. Op dit moment is er alleen een opkomstlocatie in Brielle en in Barendrecht.

Wethouder Wouter Struijk (PvdA) heeft toegezegd om samen met Ambulancezorg Rotterdam-Rijnmond te zoeken naar een geschikte locatie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *