Nissewaard Lokaal wil centrumwinkeliers ondersteunen

Nissewaard Lokaal wil de centrumwinkeliers ondersteunen de beleving in het centrum te verbeteren. Dat zei de partij tijdens de begrotingsbehandeling voor 2018. Volgens de partij is het een landelijke tendens dat winkelcentra in middelgrote gemeenten het zwaar hebben en met leegstand hebben te kampen. “Hoewel we het in Spijkenisse zwaarder hebben dan gemiddeld,” zei fractievoorzitter Chris Hottentot. Daarom is het in de ogen van Nissewaard Lokaal belangrijk om goede uitgangspunten te scheppen, waaronder het inkrimpen van het winkelgebied.

Volgens Nissewaard Lokaal is het belangrijk om de ondernemers op het netvlies te houden. “Dat kan al met zoiets simpels als geen marathon door de Voorstraat vlak voor de kerst,” zei Hottentot.

Minder regels
De partij wil vooral dat er een BIZ komt die zich inzet in het belang van de ondernemers. Ondernemers hebben zich bij de partij beklaagd over de huidige situatie. Zij willen meer betrokkenheid en beter geïnformeerd worden.
Daarnaast wil de partij dat er minder regels komen. In overleg met de winkeliers moet bepaald worden welke regels geschrapt kunnen worden.

Fata morgana
Bovendien wil de partij de leegstand in het centrum aanpakken. De partij ziet hierin mogelijkheden door het invoeren van leegstandsboetes onder grote verhuurders. Daarnaast heeft de partij nogmaals aangegeven te kijken om een van de parkeergarages om te bouwen voor een andere bestemming. De partij denkt hierbij aan een kartbaan of lasergamelocatie. “Zeker nu de Galeries Bazar niet meer dan een fata morgana is gebleken,” stelde Hottentot.

Weloverwogen voorstel
Nissewaard Lokaal praat momenteel met ondernemers en winkelend publiek. Hiermee wil de partij alle wensen inventariseren, zodat de partij met een weloverwogen voorstel kan komen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.