Vragen over marathon in Voorstraat

Eind vorig jaar klaagden ondernemers in de Voorstraat steen en been. In het drukste weekend van het jaar – het weekend voor kerst – had de gemeente besloten om de Spijkenisse Marathon door de Voorstraat te laten lopen. Veel ondernemers klaagden dat dit invloed had op de bezoekersaantallen vanwege de hekken die de toegang tot de winkelstraat beperkten.

Deze week werd bekend dat de gemeente Nissewaard dit jaar opnieuw in het drukste weekend van het jaar de marathon door de Voorstraat wil laten lopen. Reden voor Nissewaard Lokaal om hier in de raad vragen over te stellen. De partij wilde weten waarom de gemeente hier toch opnieuw voor heeft gekozen, ondanks de vele klachten.

Sportwethouder Kees Dijkman (ONS) gaf aan de klachten te kennen. Daarom is in overleg met Spark de start van de marathon met een half uur vervroegd. Bovendien is de route om bij de Voorstraat te komen met drie kilometer ingekort, waardoor lopers een half uur eerder bij de Voorstraat aankomen. Hierdoor is de overlast in tijd naar voren gehad, gaf de wethouder aan. Bovendien wilde hij benadrukken dat de gemeente de marathon ook als een kans moet zien. Mensen komen nu naar het centrum om de lopers te zien en trekken naar de Voorstraat. Dat is volgens hem ook een vorm van citymarketing.

Die laatste opmerking ging er niet in bij Chris Hottentot, die namens Nissewaard Lokaal de vragen stelde. “Goede citymarketing is van groot belang voor ons centrum. Als er één weekend in het jaar is waarbij citymarketing géén rol speelt om mensen naar het centrum te lokken, dan is het wel het weekend voor kerst,” diende hij de wethouder van repliek.

Hottentot stelde voor om de marathon door de Eerste Heulbrugstraat te laten lopen. Dat ligt ook in het centrum, maar leidt niet tot overlast bij winkeliers.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *