Nissewaard Lokaal: “Verhoog parkeertarief niet”

Voer geen instaptarief in en laat de tarieven voorlopig bij het oude. Deze oproep wil Nissewaard Lokaal doen in de commissie Leefomgeving woensdagavond 1 juni. Volgens de partij neemt het aantal bezoekers meer en meer toe, maar is het vertrouwen rond parkeren in het centrum nog te broos om er aan te tornen. De gemeente wil een instaptarief invoeren voor het eerste uur van €1. Na dat uur kan er real time worden afgerekend. De partij vroeg op haar Facebookpagina naar de mening van de inwoners over de in te voeren verhoging.

De meningen logen er niet om. Veel inwoners zijn het niet eens met het instaptarief. “Jammer dat ze hun troef weer onaantrekkelijker maken”, reageerde Ron. “Toch weer omhoog qua prijs en weer een complexe constructie die niet ten gunste van de klant uitkomt. Geef nu eens wat toe en laat goede dingen zoals ze zijn, er zijn er al zo weinig.” Glenn reageerde: “Ik ben er altijd minder dan een uur, want er is toch geen reden om langer in het centrum te zijn zonder winkels.” Kevin had een advies voor het gemeentebestuur: “Ik zou nog even wachten met verhogen van het tarief tot dat het winkelcentrum er beter voor staat.”

Nissewaard Lokaal is er, al sinds de verlaging van de parkeertarieven, voorstander van om de parkeertarieven voor een periode van vijf jaar gelijk te houden. “De broze centrumeconomie moet weer aantrekken”, vertelt fractievoorzitter Chris Hottentot, woordvoerder in de commissie. “Mensen moeten weer ontdekken dat parkeren in het centrum aantrekkelijk is. Door de tarieven aan te passen gaat de negatieve tendens overheersen en dat komt het centrum niet ten goede. Bovendien is het gunstiger voor nieuwe huurders als ze weten waar ze aan toe zijn. Door het verhogen van nieuwe tarieven zullen eventuele huurders eerst de kat uit de boom kijken en niet snel besluiten tot het openen van een nieuwe zaak. Die willen eerst weten wat het effect van de tariefsverhoging is op de bezoekersaantallen.”

2 gedachten over “Nissewaard Lokaal: “Verhoog parkeertarief niet””

  1. Wat dacht je van doordeweeks gratis parkeren
    En dan alleen in het weekend betaald parkeren .
    Lijkt me meer aantrekkelijker ??

    1. Fractie Nissewaard Lokaal

      Het is wel aantrekkelijker, maar helaas onbetaalbaar. De garages zijn gebouwd en de kosten daarvoor worden jaarlijks betaald. Als er minder geld binnenkomt van betalende parkeerders, dan komt het geld dus meer drukken op de gemeentebegroting. En dat betekent dat er belastinggeld bij moet. Dat lijkt ons ook onwenselijk. De beste oplossing is daarom een balans tussen lage kosten enerzijds en een bijdrage vanuit de gemeente anderzijds, zoals in de huidige situatie het geval is.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *