Nissewaard Lokaal stelt vragen over datalek

Nissewaard Lokaal heeft schriftelijke vragen gesteld over een mogelijk datalek vanuit de gemeente Nissewaard. Een bijstandsgerechtigde man uit de gemeente Nissewaard ontving een aan hem geadresseerde brief van de gemeente. In de aanhef stond echter de naam van een, voor hem, onbekende vrouw. Nissewaard Lokaal constateert dat hier sprake is van een datalek. Volgens de Autoriteit Persoonsgegevens gaat het bij een datalek ‘om toegang tot of vernietiging, wijziging of vrijkomen van persoonsgegevens bij een organisatie zonder dat dit de bedoeling is van deze organisatie. Of zonder dat dit wettelijk is toegestaan’. In dit geval moet Nissewaard Lokaal vaststellen dat het gaat om het vrijkomen van persoonsgegevens van een andere bijstandsgerechtigde. De partij wil nu weten of er meer mensen slachtoffer zijn geworden van deze fout. Daarnaast wil Nissewaard Lokaal weten of dit het enige datalek is of dat er meerdere datalekken hebben plaatsgevonden in het afgelopen jaar.
Zodra een datalek bekend is geworden moet dit binnen 72 uur gemeld worden bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Alleen in uitzonderlijke situaties hoeft dit niet. Nissewaard Lokaal wil daarom ook weten wanneer de gemeente het datalek is opgevallen en wanneer het is gemeld bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Tenslotte wil de partij weten wat de gemeente gaat doen om datalekken in de toekomst te voorkomen.
Facebook
Twitter
LinkedIn

Nissewaard Lokaal

Nissewaard Lokaal is een vooruitstrevende partij die de inwoner centraal stelt. De partij zet zich voor alle inwoners van Nissewaard in, met een realistische kijk op de politiek.

Zoeken op de site

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.