Nissewaard Lokaal presenteert breed programma met aandacht voor inwoners, wijken en kernen

Zichtbare wijkagenten en buurt- GOA’s in elke wijk of kern. Het aanpakken en verbeteren van achterstallig onderhoud in de buurt. Grofvuil ophalen weer kosteloos. Leegstandsboetes om leegstand in het centrum te verminderen en de jeugd dichterbij de politiek betrekken door het instellen van een jeugdraad en hen te helpen hun inspraak te vergroten. Dit zijn enkele punten uit het gepresenteerde programma van Nissewaard Lokaal met als thema Gezond Nissewaard.

Met een breed programma wil de partij de aandacht weer terug naar de inwoners, de wijken en de kernen en wil Nissewaard Lokaal de gemeente weer gezond krijgen. In de breedste zin van het woord. “Financieel heeft de gemeente de afgelopen jaren flinke klappen opgelopen,” zegt lijsttrekker en huidig fractievoorzitter Chris Hottentot van Nissewaard Lokaal. “Onze partij is klaar met allerlei prestigeprojecten. Prestigeprojecten hebben er in de afgelopen jaren toe geleid dat onze wijken en kernen niet de aandacht kregen die zij wel verdienen. Dat moet anders. Onze gemeente moet weer gezond worden met de aandacht op de juiste onderwerpen, onze inwoners en de wijken en kernen waar zij wonen.”

De partij wil daarom het achterstallig onderhoud in de wijken inventariseren en daar waar nodig de boel aanpakken. Bovendien wil de partij het ophalen van grofvuil weer kosteloos maken. “We zien nu een toename van bijplaatsingen en dumpingen in het groen, ” zegt Hottentot. Door de zichtbare aanwezigheid van wijkagenten en buurt-GOA’s hoopt Nissewaard Lokaal ook de veiligheid en sfeer in de buurt te verbeteren.

Nissewaard Lokaal wil ook de leegstand in het centrum aanpakken. De partij ergert zich aan de vele lege panden die een troosteloze indruk geven en niet uitnodigen tot het bezoek van het centrum. Door het invoeren van leegstandsboetes hoopt de partij grote verhuurders te dwingen meer initiatief te tonen om een winkelpand te vullen. Bovendien wil de partij rondom feestdagen of evenementen extra gunstige parkeertarieven invoeren om meer winkelend publiek te trekken.

Nissewaard Lokaal wil verder dat er aandacht komt voor jong en oud. De partij streeft na dat er meer samenhang gaat komen tussen zorg en woonvisies. Om ouderen in de toekomst langer thuis te kunnen laten wonen, vindt de partij het belangrijk om ruimte te bieden aan het ontwikkelen van nieuwe woonconcepten. Binnen iedere bestaande wijk en kern zouden passende woonconcepten te vinden moeten zijn, waardoor het voor ouderen mogelijk blijft om zolang mogelijk zelfstandig te wonen. Nissewaard Lokaal blijft voorstander van volwaardige zorg in de regio. Het liefst ziet de partij een volledig functionerend ziekenhuis waar 24/7 hulp kan worden geboden.

Onder middelbare school leerlingen moet een jeugdraad worden ingesteld, vindt Nissewaard Lokaal. Deze wordt opgesteld uit jongeren van alle kernen in de gemeente Nissewaard. Het doel van de gemeenteraad moet zijn om minimaal 1 onderwerp per jaar, wat door de jongeren is ingebracht, in de raad aan te nemen.

Kijk voor het volledige programma van Nissewaard Lokaal.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *