Nissewaard Lokaal: Partijen verkopen gebakken lucht inzake Oudenhoorn

Tekort van anderhalf miljoen dreigt

ONS en ChristenUnie/SGP verkopen, volgens Nissewaard Lokaal, gebakken lucht. De partij haalde hard uit nadat beide partijen aan gaven tevreden te zijn met het huidige aanbod van de provincie inzake de overgang van Oudenhoorn naar Hellevoetsluis. Volgens Nissewaard Lokaal is er niets veranderd aan het voorstel wat deze partijen, samen met SP, afwezen in mei dit jaar. Het enige is dat de gemeente de regie op het dossier is kwijtgeraakt en de gemeente Hellevoetsluis dreigt om slechts €8 miljoen over te maken. Een tekort van €1,5 miljoen ten nadele van de Nissewaarder belastingbetaler dreigt nu.

Volgens ONS en ChristenUnie/SGP was het plan om woningbouw toe te staan concreter geworden. De provincie heeft toegezegd te bemiddelen dat Nissewaard 500 extra woningen mag bouwen ten behoeve van het Masterplan. Volgens Nissewaard Lokaal is deze toezegging in mei ook al gedaan en toen door de partijen afgewezen. Nissewaard Lokaal noemde de toezegging ‘gebakken lucht’. Niet de provincie, maar Rotterdam gaat over het besluit om deze woningen te bouwen, stelde de partij in de raad. Indien Rotterdam besluit om aan de eigen woningbouwplannen voorrang te verlenen staan we met lege handen, zo vreest Nissewaard Lokaal.

Blufpoker
Daar bovenop komt nog het feit dat Hellevoetsluis, na eerdere toezeggingen in mei, ineens terugkomt op het eerder toegezegde bedrag van €9,5 miljoen aan de gemeente Nissewaard. Hellevoetsluis wil nu minimaal €8 miljoen betalen. De rest moet nog uitgezocht worden, volgens Hellevoet. Het risico is zeer aannemelijk dat het restant niet zal worden betaald. Waardoor blufpoker van ONS, ChristenUnie/SGP en SP afgewenteld wordt op de eigen inwoners.

Niet medeverantwoordelijk
Dat was voor Nissewaard Lokaal reden om niet mee te stemmen over het voorstel. “We staan voor een duivels dilemma,” zei fractievoorzitter Chris Hottentot. “We hebben Oudenhoorn beloofd dat ze over mochten en die toezegging willen we nakomen. Tegelijkertijd willen wij niet dat onze inwoners opdraaien voor de blufpoker van ONS, ChristenUnie/SGP en SP.” Volgens Hottentot had deze situatie voorkomen kunnen worden als in mei al voor hetzelfde voorstel was gestemd. Om die reden is de fractie van Nissewaard Lokaal uit protest de zaal uitgelopen bij stemming. “Wij willen niet medeverantwoordelijk worden gehouden voor de gevolgen van deze blufpoker,” stelde Hottentot.

1 gedachte over “Nissewaard Lokaal: Partijen verkopen gebakken lucht inzake Oudenhoorn”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *