Nissewaard Lokaal, ONS en PvdA altijd aanwezig bij raadsvergaderingen

Belang van Nissewaard meest afwezige partij

De stem van kiezers op Nissewaard Lokaal blijkt in goede handen. Bij alle commissie- en raadsvergaderingen gehouden in de raadsperiode 2018-2022 was Nissewaard Lokaal altijd aanwezig. Dit sluit aan op de vorige raadsperiode van 2015 tot 2018, waarbij Nissewaard Lokaal ook geen enkele vergadering heeft gemist. De partij bestond toen uit een tweepersoonsfractie met een steunraadslid.

Inmiddels is Nissewaard Lokaal de derde partij binnen de gemeente, met vier raadsleden. “Dat brengt ook een verantwoordelijkheid met zich mee om onze kiezers ook te allen tijde te blijven vertegenwoordigen”, zegt fractievoorzitter Chris Hottentot. “Dat deden we al in de vorige periode en die verantwoordelijkheid hebben we ook in deze periode serieus genomen. Dit heeft geleid tot mooie resultaten. Wij zitten hier immers voor onze inwoners.”

Vaak afwezig
Naast Nissewaard Lokaal waren ook ONS en PvdA bij alle vergaderingen aanwezig. Andere partijen misten door omstandigheden wel enkele vergaderingen. Kiezers van Belang van Nissewaard en Lijst Wildeboer, die voorheen samen de Volkspartij Nissewaard vormden, komen van een behoorlijk koude kermis thuis. Belang van Nissewaard miste bijna een derde van het aantal vergaderingen. Deze fractie was, van de 132 vergaderingen die de partijleden konden bijwonen, maar liefst 41 keer afwezig. Boy Wildeboer deed het na zijn afsplitsing van Peter van der Velden (Belang van Nissewaard) op 10 november 2021 niet veel beter. Van de 14 overleggen, was hij slechts vijf keer aanwezig.

LieverLinks
Dit is opvallend omdat voormalig PvdA-raadslid Kim van de Kant in haar eentje vaker aanwezig was dan Van der Velden en Wildeboer samen. En dat terwijl Van der Velden en Wildeboer als fractie zelfs nog enige tijd gebruik hebben gemaakt van extra versterking. Van de Kant vormt sinds haar afsplitsing van de PvdA de eenpersoonsfractie LieverLinks en moest slechts in 4% van de gevallen verstek laten gaan. Van de 99 overleggen na haar afsplitsing, woonde zij er 95 bij. In tegenstelling tot Van der Velden en Wildeboer kon zij niet terugvallen op enige personele versterking.

Bekijk de grafiek met aanwezigheid per partij

Bekijk het volledige Exceloverzicht met aanwezigheid van partijen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *