Nissewaard Lokaal heeft geen vertrouwen in warmtetransitievisie

Nissewaard Lokaal heeft in de gemeenteraad van 27 mei jl. niet ingestemd met de warmtetransitievisie. De partij heeft geen vertrouwen in een juiste uitvoering. “Het gaat allemaal te snel,” zei fractievoorzitter Chris Hottentot. Aanleiding voor de warmtetransitievisie is het voornemen van de Rijksoverheid om van het gas af te gaan. Gemeenten moeten voor 1 september met plannen komen, hoe zij denken dit te gaan uitvoeren.

In de warmtetransitievisie staat vermeld dat de gemeente zich met name wil focussen op isolatie van woningen. “Hier hebben wij geen problemen mee,” vertelde Hottentot. “Uiteindelijk levert dit inwoners een flinke besparing op hun energierekening en wordt de energievraag verminderd. Winst voor iedereen.“

Nissewaard Lokaal had met name problemen met de onderzoeken die er op volgen. De gemeente wil bekijken hoe geothermie en het gebruik van restwarmte kan worden benut. Nissewaard Lokaal vreest dat de gemeente Nissewaard hier niet onafhankelijk in staat. De partij wilde graag in een themabijeenkomst kennisnemen van de visie van kritische experts, zodat ook die kritische overwegingen zouden worden meegenomen. Een raadsmeerderheid was echter tegen een dergelijke themasessie.

“Nu de gemeente niet bereid is om alle kanten van de energietransitie te belichten, hebben wij geen vertrouwen in het onderzoek,” stelde Hottentot. “Soms is het beter om niet voorop te lopen, maar even de ontwikkelingen te volgen, voordat we besluiten.”
Om die reden kon Nissewaard Lokaal niet instemmen met het huidige voorstel.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *