Geen meerderheid voor themabijeenkomst over risico’s energietransitie

Er is geen meerderheid om op korte termijn een themabijeenkomst te organiseren over de risico’s van de energietransitie. Nissewaard Lokaal wilde graag op korte termijn een themabijeenkomst organiseren met sprekers die  kritisch kijken naar de energietransitie. Het Rijk wil dat gemeenten van het gas afgaan en verplicht gemeenten daarom om voor 1 september 2020 met voorstellen te komen, hoe dat te gaan realiseren.

Volgens Nissewaard Lokaal is er nog te veel onduidelijk. De partij wilde daarom graag voor de zomervakantie een bijeenkomst plannen alvorens de plannen definitief worden. De partij stelde voor om sprekers als professor David Smeulders en Dr. Ir. René Peters hiervoor uit te nodigen. Smeulders is hoogleraar Energiesystemen aan de TU in Eindhoven en Peters is directeur Gas Technology bij TNO. Eer meerderheid stak hier dus een stokje voor.

Er volgt wel een, eerder geplande, themabijeenkomst over de Energiestrategie voor de regio op 24 juni a.s. Hierin zal wethouder Igor Bal (VVD) de plannen voor het eiland Voorne-Putten presenteren aan de raad. Na deze bijeenkomst wil Nissewaard Lokaal nogmaals aandringen op een themabijeenkomst met de eerder genoemde sprekers. De vraag rijst alleen of deze bijeenkomst nog georganiseerd kan worden voor 1 september. De dag dat de regio’s hun plannen aan Den Haag kenbaar moeten maken.

(Foto: Frank van Boven)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *