Nissewaard Lokaal: Gemeente moet bemiddelen in Marckenburgh

Nissewaard Lokaal heeft burgemeester Salet gevraagd te bemiddelen in de situatie rond de Marckenburgh. Aanleiding zijn de vele klachten die de partij in de afgelopen maanden te horen kreeg. Eerder vroeg Nissewaard Lokaal al aandacht voor de veiligheid van de flat naar aanleiding van een geweldsincident. Vanwege de aandacht voor deze situatie kreeg Nissewaard Lokaal van flatbewoners meer klachten te horen. Zo beklagen inwoners zich erover dat er te weinig aandacht is voor kwaliteit en onderhoud in het complex. Daarnaast maken zij zich zorgen om de veiligheid, omdat een ieder eenvoudig toegang kan verschaffen tot het pand. De communicatie met bewoners verloopt stroef en er wordt niet gecontroleerd op het juist naleven van contracten.

Nissewaard Lokaal maakt zich zorgen om de situatie. “Het pand is omgebouwd tot kansenfabriek en moest jongeren een kans bieden hun eerste stappen op de woonmarkt te zetten. Die zitten niet te wachten op deze ellende”, zegt fractievoorzitter Chris Hottentot van Nissewaard Lokaal. De partij wil dat de burgemeester een gesprek initieert tussen pandeigenaar Woonzorg Nederland, verhuurder Livable, de huurders en de gemeente. “Temeer, omdat Livable – de verhuurder – ook appartementen gaat verhuren in Sterrenkwartier. Wat staat ons daar te wachten,” vraagt Hottentot zich af.

Burgemeester Salet gaf in de raad van 4 juli jl. aan in gesprek te zijn gegaan met Woonzorg Nederland. Die heeft laten weten allereerst zelf het initiatief te willen nemen om met huurders gesprekken aan te gaan. Inmiddels hebben deze gesprekken ook plaatsgevonden op vrijdag 6 en maandag 9 juli. Op uitnodiging van de bewoners was Nissewaard Lokaal bij de bijeenkomst van afgelopen maandag. Woonzorg Nederland heeft beterschap beloofd. Nissewaard Lokaal blijft de ontwikkelingen kritisch volgen en heeft de bewoners beloofd hen met raad en daad bij te willen staan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *