Nissewaard Lokaal stelt vragen over leefsituatie Marckenburgh

Nissewaard Lokaal heeft in de gecombineerde commissievergadering van 11 april jl. vragen gesteld over de leefsituatie in en rondom de Marckenburgh. Het voormalig verzorgingstehuis werd omgedoopt tot ‘kansenfabriek’ waar studenten en starters gehuisvest zouden worden. Later zijn hier ook statushouders aan toegevoegd.

Reden voor de vragen zijn signalen die bij Nissewaard Lokaal zijn binnengekomen bij over woonoverlast, overbewoning en vervuiling rond de ondergrondse containers veroorzaakt door bewoners en bezoekers van De Marckenburgh. Een aantal bewoners en oud-bewoners heeft bij Nissewaard Lokaal ook geklaagd over de leefbaarheid en (brand)veiligheid in het pand. Het gebouw is asbesthoudend en niet iedere bewoner gaat hier even zorgvuldig mee om. De partij vreest dat bij brand de gevolgen voor de directe omgeving niet te overzien zijn.

Recent heeft er ook een inbraak plaatsgevonden en is een lokale ondernemer in het pand gemolesteerd. Omwonenden en lokale, kleine ondernemers in het pand geven aan zich onveilig te voelen. Inmiddels is een ondernemer daarom vertrokken.

Nissewaard Lokaal heeft aan het college gevraagd of de signalen die zij heeft ontvangen bij hen bekend zijn en of er maatregelen zijn genomen. Burgemeester Mirjam Salet heeft erkend ‘dat het bij de Marckenburgh niet soepel verloopt’. Volgens haar zal de gemeente doen wat het kan en is er inmiddels contact tussen gemeente, politie en verhuurder om te kijken wat er kan worden verbeterd. Nissewaard Lokaal blijft ontwikkelingen op de voet volgen en zal, indien nodig, aanvullende maatregelen verlangen van het gemeentebestuur.

2 gedachten over “Nissewaard Lokaal stelt vragen over leefsituatie Marckenburgh”

 1. En is bekend wie de boel zo verpesten? Dan kunnen die toch uitgezet worden met de nieuwe wet in de hand?
  Is bekend wie die troep achterlaat? die kun je dan toch beboeten?

  Ja, niet brandveilig is een andere zaak natuurlijk, was dat ook al zo toen ouderen daar woonden? Of mochten zij wel in een brand aan hun einde komen?

  Astbest… tja, kijk welke bewoners er niet goed mee omgaan, wat zij verkeerd doen, informeer hen, kom later nog terug om te zien of ze het ook doen.

  Pffff, waarom doet men die dingen niet terwijl er toch tools genoeg zijn.

 2. Breek asjeblieft af dat gebouw.

  Tactiech bedacht hoor, tegenover koopwoningen!!!

  Zwerfafval op straat, rond het gebouw.
  Vuurwapens, steekpartij, geluidsoverlast, drugshandel enz enz.

  Dus asjeblieft breek af dat gebouw.
  Daar betaal je toch geen gemeentebelasting voor mag ik hopen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *