Nissewaard Lokaal enthousiast over kunstwerken in fietstunnels

Nissewaard Lokaal is enthousiast over de uitbreiding van graffitikunst in de stad. Al eerder werden de zuilen van de metro ter hoogte van station Heemraadlaan voorzien van graffitikunst, na een motie van ONS.
Het resultaat hiervan leidde bij Nissewaard Lokaal al tot enthousiasme. De partij wilde daarom de mogelijkheid laten onderzoeken om op meer locaties in de stad graffitimuurtjes te plaatsen. Vergelijkbaar met de muurtjes bij het skatepark. “Hiermee wilde de raad graffitikunstenaars meer ruimte geven om hun kunst te beoefenen,” vertelt Nissewaard Lokaal raadslid Remco van Schijndel. “De muurtjes bij het skatepark in Groenewoud worden dagelijks gebruikt door creatievelingen.”

Inmiddels wordt de graffitikunst verder uitgebreid. Hoewel er nog geen uitzicht is op graffitimuurtjes, worden fietstunnels nu ook voorzien van graffitikunst. Van Schijndel heeft een rondje langs de lokale fietstunnels gemaakt om kennis te nemen van de aangebrachte kunstwerken. “De diversiteit en kwaliteit van deze kunstwerken hebben ons werkelijk verrast,” vertelt hij. “We zijn buitengewoon enthousiast over de artistieke flair die ze toevoegen aan onze gemeente.”

Platform voor kunst
Fractievoorzitter Koos Smeding van Nissewaard Lokaal deelt de mening van Van Schijndel: “Het is geweldig om te zien hoe lokale graffitikunstenaars onze stad verrijken met hun talent en visie.” De partij kijkt uit naar de resultaten van het onderzoek naar graffitimuurtjes. “Met de komst van de graffitimuurtjes kunnen we een platform bieden voor lokale, beginnende kunstenaars om op legale wijze aan hun kunsten te oefenen en hun talent te tonen,” stelt Smeding.

Preventie
Naast het bevorderen van kunst en cultuur, heeft het initiatief ook een preventieve werking. Door legale graffitimuurtjes beschikbaar te stellen, hoopt Nissewaard Lokaal dat het illegaal aanbrengen van graffiti op openbare en private eigendommen vermindert, waardoor de gemeente in de toekomst mogelijk minder schoonmaakkosten zal hebben.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *