Nissewaard Lokaal blijft zich inzetten voor fietsveiligheid in het donker

In navolging van eerdere acties in afgelopen jaren heeft Nissewaard Lokaal ook dit jaar opnieuw aandacht gevraagd voor rijden met verlichting, op de fiets. Tijdens de donkere wintermaanden zien we nog regelmatig fietsers zonder noodzakelijke verlichting. Uit onderzoek blijkt dat de kans groter is dat fietsers die hier op geattendeerd worden, alsnog fietsverlichting voeren. Daarom gingen raadsleden Remco van Schijndel en Remon van Bree de straat op, om met spuitkrijt de nodige tags aan te brengen.

De actie is enkele jaren terug gestart door de ANWB, maar dit jaar heeft de ANWB er voor het eerst voor gekozen om niet meer met spuitkrijt in actie te komen. Daarvoor in de plaats is een postercampagne gekomen. Nissewaard Lokaal heeft besloten de campagne vooralsnog wel door te zetten in de gemeente, om bewustwording rond het voeren van fietsverlichting te vergroten.

Nissewaard Lokaal roept alle fietsers op mee te doen; zet je licht aan. “Als fietser denk je misschien voldoende te kunnen zien zonder verlichting,” legt Remco van Schijndel uit. “Bedenk wel dat auto’s, maar ook speedpedelecs en brommers, veel sneller gaan. Zonder verlichting kan je over het hoofd worden gezien met alle gevolgen van dien.”

De gebruikte spuitkrijt is milieuafbreekbaar en zal in een paar weken vervagen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *