Nissewaard Lokaal in actie voor fietsverlichting

Leden van Nissewaard Lokaal hebben dit weekend de fietsverlichtingsactie van ANWB ondersteunt. De bond riep ANWB-leden op om op zaterdag 27 oktober op meerdere plaatsen in het land tags aan te brengen om fietsers er op te attenderen dat zij hun licht weer aan moeten doen nu de dagen weer donkerder worden. Daarvoor verspreidde ANWB diverse promotiesets om de campagne lokaal onder de aandacht te brengen. Nissewaard Lokaal vindt verkeersveiligheid belangrijk en heeft daarom besloten haar steentje bij te dragen door op routes naar de middelbare scholen in en rond Spijkenisse ook tags aan te brengen.

Op negentien belangrijke routes en locaties voor met name schoolgaande kinderen hebben leden van de partij de tags aangebracht. “We zien nog te vaak dat fietsers hun licht niet aanzetten in het donker”, zegt voorzitter Fred Seker van Nissewaard Lokaal. “Vroeger was er misschien nog enigszins het excuus van een zware dynamo, maar met de huidige LED-lampen gaat dat niet meer op. Daarom willen wij alle fietsers stimuleren hun licht aan te zetten voor hun eigen veiligheid. Fietsers denken misschien dat ze genoeg overzicht hebben in het donker, maar vooral snellere verkeersdeelnemers zien hen pas op het laatste moment. Dit kan gevaarlijke situaties veroorzaken.”

Door geconfronteerd te worden met de tags hoopt Nissewaard Lokaal dat fietsers letterlijk even stilstaan om hun fietsverlichting aan te zetten. De eerste reacties waren al positief. Veel voorbijgangers spraken de waardering uit voor deze campagne.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *