Nissewaard Lokaal blij met steun ONS voor betere bereikbaarheid

Nissewaard Lokaal is blij met de steun van ONS om de bereikbaarheid rond Nissewaard te verbeteren. In de commissie Leefomgeving sprak ONS zich voor het eerst uit tegen een tweede Hartelbrug. Tot tevredenheid van Nissewaard Lokaal. Deze laatste partij gaf al eerder aan geen heil te zien in de Tweede Hartelbrug.

Al in 2017 gaf Nissewaard Lokaal aan geen vertrouwen te hebben in deze oplossing. Volgens de partij legt een tweede brug een grotere druk op de infrastructuur op Voorne-Putten. Door alternatieven voor een A4-zuid te onderzoeken kan de noodzakelijke aanleg van een A4-zuid als minder urgent worden gezien, zo vreesde de partij. Een vrees die in de commissie Leefomgeving van woensdag 12 februari door ONS uiteindelijk ook werd onderstreept.

Volgens Nissewaard Lokaal bestaat bij een Tweede Hartelbrug ook het risico dat het vele verkeer, dat regelmatig voor de file staat bij de Botlektunnel, de nieuwe brug gaat gebruiken als sluiproute. “En daarmee maakt extra verkeer gebruik van de toch al beperkte capaciteit van ons infrastructuur,” zo stelt de partij. De partij vreest dat dan niet alleen de A15, maar ook de Groene Kruisweg én de Spijkenisserbrug muurvast komen te staan.

Nissewaard Lokaal blijft dan ook groot voorstander van de A4-zuid. “We moeten ons vol focussen op de lobby voor deze weg,” zei Nissewaard Lokaal al in 2017. “Elk alternatief dat wij onderzoeken, ondermijnt de positie van de A4-zuid in deze discussie.” Volgens Nissewaard Lokaal moet eerst de A4-zuid, of desnoods een N4-zuid, er komen. Deze weg levert, volgens de partij, op korte termijn de meeste winst op voor een groot deel van Voorne-Putten, de Hoeksche Waard en de Rotterdamse haven. De partij is dan ook blij om nu ook ONS Nissewaard op haar pad te vinden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *