Minder enthousiast over tweede Hartelbrug

De gemeenten op Voorne-Putten maakten deze week bekend bij de regio en het Rijk aan te dringen een onderzoek te starten naar een tweede Hartelbrug. Daarbij dienen ook alternatieven voor een A4-Zuid meegenomen te worden, zoals een extra verbinding tussen de Groene Kruisweg en de A15. Het verbeteren van de doorstroming op de N57 is eveneens een opgave die onderdeel van dit onderzoek moet uitmaken.

Nissewaard Lokaal is niet enthousiast over het plan. Volgens de partij legt een tweede brug een grotere druk op de infrastructuur op Voorne-Putten. Door alternatieven voor een A4-zuid te onderzoeken kan de noodzakelijke aanleg van een A4-zuid als minder urgent worden gezien, zo vreest de partij.

Volgens Nissewaard Lokaal bestaat het risico dat het vele verkeer, dat regelmatig voor de file staat bij de Botlektunnel, de nieuwe brug gaat gebruiken als sluiproute. “En daarmee maakt extra verkeer gebruik van de toch al beperkte capaciteit van ons infrastructuur,” zo stelt de partij. De partij vreest dat dan niet alleen de A15, maar ook de Groene Kruisweg én de Spijkenisserbrug muurvast komen te staan.

Nissewaard Lokaal blijft groot voorstander van de A4-zuid. “We moeten ons vol focussen op de lobby voor deze weg,” zegt de lokale partij. “Elk alternatief dat wij onderzoeken, ondermijnt de positie van de A4-zuid in deze discussie.”
Volgens Nissewaard Lokaal moet eerst de A4 er komen. Deze weg levert, volgens de partij, op korte termijn de meeste winst op voor een groot deel van Voorne-Putten, de Hoeksche Waard en de Rotterdamse haven.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *