Nissewaard gaat huisjesmelken zwaar ontmoedigen

De gemeente Nissewaard gaat het huisjesmelkers veel moeilijker maken om woningen op te delen en te verhuren. Hiermee wil de gemeente een stad worden die huisjesmelkers liever overslaan, valt vandaag te lezen in het AD/Rotterdams Dagblad. Dit resultaat is te danken aan de langdurig aandacht die Nissewaard Lokaal vroeg voor het probleem. Al in 2019 vroeg Nissewaard Lokaal aandacht voor het probleem. De partij stelde voor om een woonplicht in te voeren. Dit bleek volgens de wethouder niet mogelijk bij bestaande woningen. Terwijl de partij dit pleidooi hield, vroegen sommige partijen zich zelfs nog af of er wel een probleem was.

In oktober stelde Nissewaard Lokaal nog voor om de Rotterdamwet toe te passen en verwees hierbij naar maatregelen getroffen door Schiedam. Hoewel de Rotterdamwet niet zomaar in de hele gemeente kan worden toegepast, neemt Nissewaard wel delen van de Schiedamse maatregelen over. Zo blijkt uit het AD/Rotterdams Dagblad.

Nissewaard Lokaal is blij met de maatregelen. De partij hoopt dat de maatregelen voldoende zullen zijn om het opkopen van woningen door huisjesmelkers te ontmoedigen. Veel verwacht de partij ook van het wetsvoorstel voor opkoopbescherming waar minister Ollongren aan werkt. Nissewaard Lokaal blijft de ontwikkelingen nauwlettend volgen.

1 gedachte over “Nissewaard gaat huisjesmelken zwaar ontmoedigen”

  1. Franky van Santen

    Goed en constructief bezig.
    Nu maar hopen dat de Gemeente ook daadwerkelijk met een goed en efficiënt ontmoedigingsplan komt, zodat het over en uit is met de praktijken van die huisjesmelkers zodat ook meer mensen met een minimum inkomen een huisje kunnen huren met een huurprijs die gerechtvaardigd voor de betreffende woning en betaalbaar voor die mensen is.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *