“Neem passagiers nachtmetro mee tot aan de Akkers”

Neem passagiers voor de nachtmetro mee tot aan het eindpunt in de Akkers. Die oproep doet Nissewaard Lokaal. Afgelopen week maakte wethouder Henk de Graad bekend dat de nachtmetro toch zal stoppen op Spijkenisse Centrum om daarna stapvoets en met gedoofde lichten door te rijden naar het keerpunt bij De Akkers. “Als de metro toch doorrijdt, neem dan ook die paar passagiers mee”, bepleit fractievoorzitter Chris Hottentot van Nissewaard Lokaal. “Overstappen op de BOB bus is immers ook geen optie. Die rijdt vanaf metro centrum direct door naar Hoogvliet, omdat de bus dan al het rondje Spijkenisse heeft gedaan.”

Eerder sprak een meerderheid van de raad zich uit tegen de komst van de nachtmetro. Deze partijen zagen er geen nut in om mee te werken aan de pilot van de gemeente Rotterdam, nadat een groep omwonenden zich had beklaagd. Hottentot waarschuwde de raad toen al: “Er bestaat een kans dat de nachtmetro door Spijkenisse rijdt om bij de Akkers te keren, maar niet op de stations zal stoppen. Dat valt dan toch niet uit te leggen aan de inwoners?”

Tijdens de pilot rijden er op vrijdag en zaterdag een uur langer metro’s over het traject. Dit betreffen op beide dagen vier extra metro’s. Volgens Nissewaard Lokaal valt de overlast dus mee. Bovendien biedt de nachtmetro ook kansen. Zo kunnen bezoekers van de late voorstelling in de Stoep of een late film ook terug naar Rotterdam, aldus de partij.

De gevreesde overlast van passagiers zal volgens Nissewaard Lokaal ook wel meevallen. “Dit zijn geen mensen die na een nacht lang stappen dronken naar huis gaan. Vaak betreft het mensen die met de laatste metro’s nog terug van werk komen,” aldus Hottentot.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *