Meerderheid raad tegen nachtmetro

Een meerderheid van de raad stemde woensdagavond 4 oktober tegen de komst van de nachtmetro naar Spijkenisse. De partijen ONS, ChristenUnie/SGP, LOB, VVD, SP en CDA zagen er geen nut in om mee te werken aan de pilot van de gemeente Rotterdam. Een motie van D66 en PvdA om alsnog mee te werken aan de pilot rond de nachtmetro werd alleen gesteund door Nissewaard Lokaal. In de motie vroegen de partijen om het initiatief voor de nachtmetro vanuit de gemeente Nissewaard actief te ondersteunen en er aan mee te doen met een financiële bijdrage. Een bedrag van zo’n € 11.000 voor een heel jaar.

Nissewaard Lokaal pleitte er nog voor in te stemmen met de nachtmetro, omdat een overgrote meerderheid van de bevolking van Spijkenisse en omstreken dit lijkt te willen. Op de Facebookpagina van Nissewaard Lokaal zijn de mensen unaniem positief. Ook op andere Facebookpagina’s als Spijkenisse discussieert en AD Voorne-Putten zijn de mensen overwegend positief over de komst van de nachtmetro. Met name de partijen CDA en ONS leken hier geen boodschap aan te hebben. Zij gaven aan dat niet alle 85.000 inwoners een reactie hadden gegeven en dat daardoor niet valt te bepalen of dit de wens van de meerderheid is. Het feit dat, volgens fractievoorzitter Chris Hottentot van Nissewaard Lokaal, de leefbaarheidsmonitor (jaarlijks leefbaarheidsonderzoek, red.) van de gemeente Nissewaard ook niet bij alle inwoners op de mat valt, deed daar niets aan af. Zij vonden de reacties op de diverse fora niet representatief en waren niet te vermurwen.

Nissewaard Lokaal betreurt het standpunt van deze partijen. “Er bestaat een kans dat de nachtmetro door Spijkenisse rijdt om bij de Akkers te keren, maar niet op de stations zal stoppen,” zei Hottentot. “Dat valt dan toch niet uit te leggen aan de inwoners? Op deze manier houden we als stad een dorpse mentaliteit.”

D66-fractievoorzitter Ellen Slachter vreest vooral dat Nissewaard verder vergrijst, omdat jongeren op deze manier wegtrekken uit de gemeente.

Bekijk het debat terug op de Facebookpagina van Nissewaard Lokaal:
Deel 1
Deel 2
Deel 3

2 gedachten over “Meerderheid raad tegen nachtmetro”

  1. Laat dan tenminste iedereen op Akkers uitstappen als optie als de metro dan toch snachts rijd door Spijkenisse om bij Akkers te keren! Bekrompen raad van Nissewaard.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *