Markt blijft op vertrouwde locatie, UTB naar Scouts terrein

Marktkooplui kunnen opgelucht ademhalen. De markt kan op 20 november gewoon op de eigen locatie worden gehouden. Dat is de uitkomst na vragen van Nissewaard Lokaal, waar ook andere partijen zich bij aansloten. Marktkooplui beklaagden zich erover dat de markt zou moeten worden verplaatst vanwege de organisatie van het Under The Bridge Festival. Nissewaard Lokaal wilde weten wat er klopte van de geruchten en welk alternatief de marktkooplui hadden. De uitwijkplek naast de Marrewijkflat bleek niet beschikbaar vanwege de bouw van het Posthuys. Uiteindelijk is besloten om het evenement te organiseren bij het voormalige handbalveld aan het Tennispad en deels op het terrein van de Spijkenisse Scouts, onderaan de Spijkenissebrug.

Volgens wethouder Soeterboek was de ophef storm in een glas water. De procedure voor de locatiekeuze was nog niet afgerond, schrijft hij in een memo aan de raad. “Ik was dan ook met de keuze voor de locatie nog aan de slag, zoals bij procedures als deze gebruikelijk is. Ik heb gesprekken gevoerd met een aantal betrokkenen, om te komen tot een definitieve locatie voor de ‘wintereditie’ van het festival”, schrijft de wethouder verder.

Fractievoorzitter Chris Hottentot vindt deze beredenering maar vreemd. “Waarom communiceert een ondernemer dan al over de locatie in al zijn uitingen,” vraagt Hottentot zich af. “Dit leidt tot onrust onder de ondernemers. Zeker als zij om duidelijkheid vragen van het stadhuis, maar dit vervolgens niet krijgen.”

Hij is blij dat er nu uiteindelijk een oplossing is gekomen. “De marktkooplui kunnen zich nu weer bezighouden met ondernemen op hun vertrouwde locatie, terwijl ook de organisatie van het Under The Bridge Festival zich nu kan inzetten om er een mooi feest van te maken op een mooie locatie”, zegt Hottentot. Ook Soeterboek is bij met de gevonden oplossing, zegt hij in het AD Voorne-Putten: “Ik hoop dat de inwoners in groten getale van beide kunnen genieten”. De organisatie van het festival vindt de oplossing ook prima.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *