Vragen over annuleren markt vanwege Under The Bridge

Nissewaard Lokaal wil in de raad van 13 oktober vragen stellen over het annuleren van de markt op zaterdag 20 november. Volgens marktondernemers moet de markt wijken voor het Under The Bridge Festival. Vanwege de bouw van Het Posthuys aan de Marrewijklaan kan de markt ook niet uitwijken naar de oude locatie aan de Marrewijkflat.

“Wij snappen dat de gemeente een ondernemer als Under The Bridge wil faciliteren om het slechte jaar nog enigszins te compenseren”, stelt fractievoorzitter Chris Hottentot van Nissewaard Lokaal. “Zeker als je als ondernemer je nek hebt uitgestoken en een dag van te voren te horen krijgt dat je evenement niet door kan gaan. Dan slaat de grond onder je voeten weg. Maar moet je meerdere andere ondernemers duperen om één ondernemer te helpen? Dat lijkt me ook wat kortzichtig van de gemeente.”

Nissewaard Lokaal wil weten hoe besluitvorming tot stand is gekomen en waarom er niet voor gekozen is om het evenement op bijvoorbeeld zondag te organiseren of op een andere locatie? De partij wil ook weten wanneer de marktkooplui worden geïnformeerd. Officieel weten ze van niets, terwijl de kaarten voor het evenement al in de verkoop zijn.

Bovendien wil Nissewaard Lokaal weten of de marktverkopers ook gecompenseerd worden voor het omzetverlies. “We moeten niet vergeten dat óók de marktondernemers het zwaar hebben gehad door corona. Ze beginnen net een beetje op te krabbelen en dan besluit de gemeente tot dit evenement op zaterdag op deze locatie. Door één ondernemer te helpen dupeert de gemeente andere ondernemers. Dat voelt behoorlijk krom,” besluit Hottentot.

1 gedachte over “Vragen over annuleren markt vanwege Under The Bridge”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *