Locatie kermis Spijkenisse nog onzeker

Het is nog onzeker of de kermis aan de Vredehofstraat er echt komt. Dat liet wethouder Kees Dijkman weten aan de commissie Welzijn. Nadat Nissewaard Lokaal vragen had gesteld in de raad over de locatie aan de Vredehofstraat, kwamen er veel klachten binnen. Veel bewoners vonden de locatie vlakbij de begraafplaats, het Vredehofhuis en hospice De Waterlelie niet kunnen. In de commissie Welzijn vroeg steunraadslid Nick Kegel wat de commissieleden van de gekozen locatie vonden.

Die vonden dat zij daarop geen antwoord konden geven, omdat er nog geen vergunning is verleend. Bovendien vonden zij het niet hun taak om een alternatieve locatie aan te wijzen, zonder dat er een vergunning is aangevraagd.

Draagvlak
Wethouder Kees Dijkman (ONS) gaf in de commissie aan dat de gemeente bij het aanwijzen van een nieuwe plek er altijd vooraf op draagvlak wordt getoetst. In dit geval was dit niet gebeurd, omdat de kermis al voor de vergunningsaanvraag op kermisverpachtingen.nl was aangekondigd. Wethouder Dijkman heeft zich over de gang van zaken verexcuseerd bij de betreffende organisaties en gevraagd naar hun input. Het Vredehofhuis gaf aan de situatie zorgelijk te vinden. De dag van de bewoners wordt al rond half vier afgebouwd, wanneer de kermis tot leven komt. De hospice maakt zich vooral zorgen om monotoom geluid, maar zag verder geen grote problemen en de bewoners aan het Drempelpad baalden vooral dat ze het nieuws uit de krant moesten vernemen.

Suggesties kermislocaties
Uiteindelijk concludeerde Dijkman dat hij zich kan voorstellen dat een vergunningsaanvraag voor een kermis op deze locatie wordt afgewezen. Wel is er dan de plicht om met elkaar te zoeken naar een andere geschikte plek voor een kermis. Het is wel van belang dat dit op een verhard terrein is. Hij vroeg commissieleden om hierin mee te denken.

Suggesties? Laat het ons weten door suggesties onder dit bericht te plaatsen en wij sturen ze door aan de wethouder.

3 gedachten over “Locatie kermis Spijkenisse nog onzeker”

 1. Stefanie van Donk

  Bij de sport velden bij de Spijkenisse brug
  Hier heeft niemand last van
  Iedereen kan lopend of met de fiets komen.

  1. Fractie Nissewaard Lokaal

   De sportvelden hebben geen verhard terrein. Evenementen kunnen daar alleen buiten het seizoen, omdat anders de sportclubs het nodig hebben tbv competities.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *