Kritiek op plan verkorten spitstijd metro

Nissewaard Lokaal had in de commissie Leefomgeving kritiek op de plannen voor het verkorten van de spitstijd bij de metro. Zo eindigt de spitstijd van een van de metrolijnen straks om 18.35 uur, als het aan de MRDH ligt. Daarna volgt een avonddienst per kwartier. PvdA-raadslid Aad Struijk had hier ook kritiek op. Bij het bespreken van het vervoerplan van de RET gaf Struijk aan een kortere spitsdienst te betreuren.

In eerste instantie viel Nissewaard Lokaal de PvdA’er bij. Nissewaard Lokaal is voorstander om de spitstijden te verruimen, zodat reizigers goede overstapmogelijkheden behouden. Ook Sip van de Weg (LOB) gaf aan zich zorgen te maken, omdat buiten de spits ook de rijtuigen verkort worden. Daarom was Chris Hottentot, fractievoorzitter van Nissewaard Lokaal, verbaasd dat er niets van het standpunt van de PvdA is terug te lezen in de reactie van het college.

Volgens Hottentot kan het niet zo zijn, dat de PvdA aan de ene kant beweert voor meer OV te zijn en aan de andere kant dit niet laat meenemen in het standpunt van het college. Volgens Struijk zou Hottentot de rollen niet begrijpen. Hiermee doelend dat hij als raadslid niet in het college van burgemeester en wethouders zit. Hottentot diende de PvdA’er van repliek door te stellen dat de PvdA wel heeft meegesproken over het coalitieprogramma en dat de invloed van de PvdA wel meer merkbaar mag zijn.

Wethouder Igor Bal heeft toegezegd te vragen naar een onderzoek rond reizigersaantallen in de staart van de spits en de resultaten terug te geven aan de commissie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *