Veel klachten over onderhoud in bestaande wijken

Op sociale media regent het klachten na de oproep van Nissewaard Lokaal om wat te doen aan het onderhoud van fietsbruggetjes. Niet alleen aan fietsbruggetjes moet er iets gebeuren aldus de vele reacties op de Facebookpagina’s van Spieke, Nissewaard Actueel en Groot Nissewaard. Fiets- en voetpaden zijn ook aan onderhoud toe. De klachten komen uit allerlei wijken, van Spijkenisse Noord tot Gildenwijk en van de Hoek tot Maaswijk.

De slechte staat van de wegen heeft tot meerdere ongelukken geleid. Cher meldt: “Door de slechte wegen heb ik helaas een ongeluk met de scooter gehad”. En zij blijkt niet de enige scooterrijder die een ongeluk heeft gehad weet Esther te melden: “Over het fietspad aan de Heemraadlaan heb ik vorige week melding gemaakt nadat een scooterrijder onderuit was gegaan over losse stoeptegels. Hij had een flinke hoofdwond. Het fietspad is inmiddels sinds dinsdag afgesloten met de waarschuwing “fietsers afstappen, gevaarlijk wegdek”, maar verder wordt er nog niets gedaan.” Ook bij Nissewaard Lokaal heeft zich een moeder gemeld van wie de zoon is gevallen met de scooter vanwege losliggende tegels.
Dat niet alleen scooterrijders moeten oppassen blijkt uit het relaas van Ada: “Ik ben ook al een keer gevallen door een losliggende tegel. Mijn bril was kapot en ik had een blauw gezicht”.

Gemeente
De gemeente lijkt niet erg ontvankelijk voor problemen blijkt uit de vele reacties. “Als ik bel dat het riool verstopt is of overloopt dan kan dit volgens de gemeente niet. Als je aangeeft dat de bestrating schots en scheef ligt dan valt dit wel mee,” schijft Bert. Angelique schrijft: “Ik meld alles maar via de website van Nissewaard. Ik merk inderdaad dat alles maar half half wordt gedaan. Vraag je of ze de struiken komen snoeien, wordt dit gedaan en laten ze het snoeiafval op de struiken liggen.” Jamie uit Spijkenisse Noord vult aan: “Dan hebben we het maar niet over de onderhoud van de speeltuinen in Spijkenisse. Ik bel al maanden met de gemeente of er eens iemand langs wil komen in Noord om naar onze speeltuin te kijken. Ze bellen u terug mevrouw. Ik wacht nog steeds…”

Aandacht voor bestaande wijken
Nissewaard Lokaal is geschrokken van de vele klachten. “De kwaliteit van onze buurten is er blijkbaar slechter aan toe dan wij voor mogelijk hielden. Hier moet met spoed een plan, en geld, komen om de situatie te verbeteren. Het wordt tijd dat de bestaande wijken in stad en kernen meer aandacht krijgen,” stelt Chris Hottentot namens de partij. Nissewaard Lokaal wil de vele klachten bundelen en aanbieden aan de gemeenteraad en wethouder.

Klachten kunnen worden gemeld via fractie@nissewaardlokaal.nl. Vermeld hierbij ook om welke locatie het gaat en voeg bij voorkeur ook een foto toe.

2 gedachten over “Veel klachten over onderhoud in bestaande wijken”

  1. Ik heb een mededeling over een paaltje in de wijk snoekenveen dat al een paar weken zoek is, het pad wordt nu veel gebruikt door de auto,s van div..buurtgenoten en bezorgers is het
    misschien mogelijk dat er een ander paaltje kan worden geplaatst..

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *