Slecht onderhoud bruggetjes eist slachtoffer

Het slechte onderhoud van fiets- en wandelbruggetjes in de gemeente heeft zijn eerste slachtoffer geëist. Een inwoonster van Spijkenisse heeft haar been gebroken. Dit gebeurde op een bruggetje aan de Bessengaard door het hoogteverschil tussen diverse planken. De brug blijkt provisorisch te zijn opgelapt. Een boze bewoner benaderde Nissewaard Lokaal met deze klacht tijdens de eerste bijeenkomst van de partij in het centrum van Spijkenisse.

De partij waarschuwde, in andere formatie, in eerdere jaren al vaker voor de kwaliteit van de bruggetjes. In Waterland brokkelde een brug letterlijk af. Een voorstel om te komen tot een bruggenbeleidsplan werd door de toenmalige gemeenteraad weggestemd. Nu er een slachtoffer is gevallen wil Nissewaard Lokaal dat er haast wordt gemaakt met het onderhoud en vervanging van bruggetjes. “Met name in de oudere wijken zijn er veel bruggen met achterstallig onderhoud,” vertelt Chris Hottentot namens de partij. Niet alleen bruggen blijken een gevaar voor voetgangers en fietsers. Een andere bewoner wist te melden dat er bij het fietspad langs de Heemraadlaan tussen het station en de Dijkgraaf tegels uit het fietspad staken.

In mei beklaagde inwoner Mario Guagliardo zich in een open brief ook nog over de kwaliteit van bruggen. Wethouder Jan-Willem Mijnans (ONS) gaf toen in de raad aan zich niet in de genoemde kritiek te herkennen. Nissewaard Lokaal heeft Mijnans inmiddels geïnformeerd en gevraagd om zo snel mogelijk met oplossingen te komen nu er een slachtoffer is gevallen. “Het kan niet zo zijn dat mensen het slachtoffer worden van achterstallig onderhoud. Het wordt tijd dat we dit probleem serieus gaan nemen. Beperkt budget kan niet langer een excuus zijn. Het is de taak van de gemeente om ongelukken te voorkomen,” stelt Hottentot.

1 gedachte over “Slecht onderhoud bruggetjes eist slachtoffer”

  1. Wat denk je van fietspaden. Mijn zoon is gevallen met zijn snorscooter omdat er allemaal tegels los liggen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *