Nissewaard Lokaal: “Kies voor 360 graden camera”

De inzet van twee mobiele camera’s vond een meerderheid van de fracties in de commissie Bestuur overbodig. Daarom deed Nissewaard Lokaal in de gemeenteraad van 19 april j.l. een ander, goedkoper, voorstel. De partij kwam met het idee om een mobiele camera aan te schaffen die 360 graden zicht heeft. “Hiermee kunnen kwaadwillenden zich niet meer zo makkelijk uit het zicht verbergen”, vond fractievoorzitter Chris Hottentot. Hij vroeg zich af hoe andere fracties tegen dit voorstel aankeken.

ONS kon het voorstel wel ondersteunen, mits de kosten daarvoor binnen het gevraagde budget zouden blijven. De VVD en D66 waren minder duidelijk. De partijen hadden het vertrouwen erin dat de ambtenaren de juiste keuze zouden maken. Daarmee kozen zij de lijn van burgemeester Salet. Salet gaf in de raad aan om de technisch meest moderne camera aan te schaffen, maar gaf daarmee niet aan welk soort camera de gemeente op het oog heeft. LOB maakte zich zorgen of de infrastructuur voor 360 graden camera’s wel beschikbaar was. Volgens Hottentot was die er zeker. Rotterdam gebruikt al 360 graden camera’s dus de uitleespost in Rotterdam is hier al op ingericht. Het enige dat nog noodzakelijk is, is een goede internetverbinding.

Oude camera’s
Daarnaast vroeg Nissewaard Lokaal, na signalen van inwoners en ondernemers, om de oude camera’s te gebruiken op Waterland en ’t Plateau. Burgemeester Salet voelde hier weinig voor. “De oude camera’s zijn echt afgeschreven”, vertelde zij de raad. “Het plaatsen van deze camera’s brengt kosten met zich mee. Zo’n camera verkleint eerder de veiligheid dan dat ze deze vergroot, omdat de beelden die de camera’s opleveren niet meer voldoende zijn.” VVD kon het pleidooi van burgemeester Salet ondersteunen. “Als de camera’s niet werken, dan krijg je het als een boemerang terug”, zo zei de partij. ONS vreest dat het volhangen van de stad met camera’s het beeld geeft dat de stad onveilig is.

Niet duidelijk
Hoewel de raad kon instemmen met de aanschaf van nieuwe camera’s, is nog steeds niet duidelijk of de mobiele camera uitgerust gaat worden met een 360 graden camera.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *