Nissewaard Lokaal: “Schaf twee mobiele camera’s aan”

Komende woensdag besluit de gemeenteraad tot de aanschaf van nieuwe camera’s voor toezicht in het centrum en rond het Akkerhof. Het gemeentebestuur wil de 22 camera’s, zeven in de Akkers en vijftien in het centrum, vervangen. Daarnaast wil het gemeentebestuur een mobiele camera aanschaffen. Nissewaard Lokaal is voorstander van cameratoezicht. In de commissie Bestuur pleitte de partij er zelfs voor om twee mobiele camera’s aan te schaffen. “Het wangedrag in het centrum vindt vaak plaats buiten het zicht van de camera’s. Het toepassen van twee mobiele camera’s vergroot de onvoorspelbaarheid van camera-inzet”, bepleitte fractievoorzitter Chris Hottentot namens Nissewaard Lokaal.

Zijn oproep kon niet op steun van andere partijen rekenen. De meesten partijen vonden dat er momenteel geen budget is voor een tweede mobiele camera. Enkele partijen twijfelden openlijk over het nut van een tweede mobiele camera.

Wel waren alle partijen het erover eens dat alle camera’s in één keer vervangen dienen te worden. Hierbij dienen HD-camera’s te worden ingezet om de opsporingskans te vergroten. Nissewaard Lokaal waarschuwde nog wel om vooraf het nachtzicht van de camera’s te testen. “Ervaring en testen met HD-camera’s leert ons dat niet alle camera’s goed functioneren in het donker”, zei Hottentot.

De gemeente verzekerde de commissie dat de camera’s die de gemeente op het oog heeft voldoen in het donker. Met uitzondering van de SP konden alle partijen instemmen met het voorstel. De gemeenteraad neemt op 19 april een definitief besluit hierover.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *