‘Niet de juiste tijd voor kartbaan in lege parkeergarage’

De gemeenteraad van Nissewaard vindt het niet het juiste moment om na te denken over een functiewijziging van een van de parkeergarages. Dat werd duidelijk in de raad van 7 december j.l. Een motie ingediend door Nissewaard Lokaal en ChristenUnie/SGP werd niet gesteund door de andere partijen. Zij werden daarin gesteund door wethouder Martijn Hamerslag (ONS).

Volgens de wethouder en de partijen vinden er veel activiteiten plaats in het centrum. Zo is het casino onlangs gerealiseerd en is Dirk van den Broek net ingetrokken in de voormalige Supercoop. Bovendien gaat volgend jaar ook de nieuwe bazaar open. Daarnaast gaat ook het Kolkplein op de schop. De partijen willen het effect daarvan afwachten, voordat zij besluiten nemen over de functiewijziging van een van de parkeergarages. Zij verwachten dat de parkeergarages in de nabije toekomst hard nodig zijn.

Hamerslag hield de deur wel open. “Als een initiatiefnemer zich bij ons meldt met een uniek plan voor een van de parkeergarages, dan staat de deur open”, zei hij. Chris Hottentot (Nissewaard Lokaal) gaf aan dat deze toezegging zinloos was: “Als een ondernemer niet weet of een pand beschikbaar is, zal die er ook niet actief naar komen vragen.”

Met de motie wilden Nissewaard Lokaal en ChristenUnie/SGP de gemeente vooral bewust laten nadenken om grote kostenposten te reduceren. Dat bleek tevergeefs.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *