‘Onderzoek kartcentrum in overbodige parkeergarage’

Nissewaard Lokaal wil een haalbaarheidsonderzoek om een van de parkeergarages om te laten bouwen tot kart- en lasergamelocatie. De partij heeft een motie hierover aangekondigd voor de raad van 7 december a.s. De gemeente draait fors verlies op de garages, omdat er in de afgelopen jaren te veel zijn gebouwd en het bezoek achterblijft. De kosten ervan drukken nu wel op de gemeentelijke begroting. Door de garage te verkopen aan een ondernemer, kan de gemeente de kosten drukken.

Volgens Nissewaard Lokaal is de parkeergarage boven de Dirk van den Broek (voormalige Supercoop), uitermate geschikt voor dit plan. De garage heeft net als de kartbaan in Delft meerdere verdiepingen. Bovendien zit dit op een goede locatie, nabij het theater en het casino, waardoor hier een centraal uitgaans- en belevingsgebied kan ontstaan.

Max Verstappen
Een andere bijkomstigheid is de groeiende populariteit van Formule 1-coureur Max Verstappen. Wat kartbanen betreft is deze regio nog een witte vlek. De dichtstbijzijnde kartcentra zijn in Delft, Zwijndrecht en Zoetermeer. Volgens Nissewaard Lokaal voorziet dit in een behoefte in deze regio. Dit werd bevestigd in gesprekken met inwoners. Door de groeiende populariteit van Verstappen spreekt hij een steeds groter publiek aan, zo stelt de partij.

“Succesvolle sporters worden vaak gezien als voorbeeld en zorgen voor meer aanmeldingen voor de sport,” zegt fractievoorzitter Chris Hottentot van Nissewaard Lokaal. “Kinderen willen Max Verstappen worden, volwassenen wil even als Max Verstappen zijn. Door nu in te springen op deze hype, loop je voorop en kan je invulling geven aan een behoefte.“

Voordelen
In 2014 deed Hottentot al een suggestie om de garage om te bouwen tot kartbaan. Door de opkomst van Verstappen vindt hij het tijd om nu te kijken naar de mogelijkheden. Als uit het onderzoek naar voren komt dat het mogelijk is, ziet Hottentot alleen maar voordelen. “De gemeente is een grote kostenpost kwijt, terwijl tegelijkertijd het centrum aantrekkelijker wordt gemaakt door invulling te geven aan een opkomende behoefte,” concludeert Hottentot.

2 gedachten over “‘Onderzoek kartcentrum in overbodige parkeergarage’”

    1. Chris Hottentot

      Er zijn tegenwoordig ook electrokarts, Conchita. Dit kan ook een oplossing zijn. Bovendien moet je ook in het onderzoek meenemen in hoeverre het haalbaar is of het pand wat meer is af te sluiten, waardoor geluid minder wordt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *