Inwoners dragen evenementenlocaties voor

In de commissie Welzijn van 9 maart jl. deed wethouder Kees Dijkman (ONS) het verzoek om suggesties bij hem in te dienen voor een geschikte kermis- en evenementenlocatie. Aanleiding vormde de discussie over de geplande locatie aan de Vredehofstraat voor de kermis. Tegenover het Vredehofhuis (voormalig TexMex) en naast hospice ‘De Waterlelie’. In een oproep op Facebook vroeg Nissewaard Lokaal aan inwoners om met voorstellen te komen.

Een aantal genoemde oplossingen bleek niet mogelijk in verband met bouwplannen van de gemeente. Zo vallen de oude locatie op het terrein van de Oude Stoep en naast Reinis af, vanwege voorgenomen woningbouw. De voormalige locatie van CSG De Oude Maas valt ook af. Wethouder Christel Mourik liet in de commissie Leefomgeving al weten dat er in de eerstvolgende commissie ook een voorstel komt voor woningbouw op deze locatie.

Zeven locaties
Uiteindelijk bleven er zeven locaties over, waarvan er vier als meest kansrijk worden gezien door Nissewaard Lokaal. Dit zijn het terrein tussen de Maaswijkweg en de Korte Schenkeldijk. Dit terrein ligt op redelijke afstand van woningbouw en is goed bereikbaar. Wel moet er een verharde ondergrond worden aangelegd. Park Vogelenzang is een andere genoemde optie. Deze locatie ligt ook op redelijke afstand van woningbouw en is al eerder gebruikt ten behoeve van evenementen. Daarnaast is het terrein langs de Oude Maas genoemd als mogelijke optie om te onderzoek. Het nadeel hiervan is dat het wel deels naast ouderenwoningen ligt.

Centrum
Tenslotte werd geopperd om de kermis gewoon door het centrum te plaatsen. Zo werd er gereageerd: “Als dit in Tilburg en Weert door het centrum en op diverse pleinen kan worden georganiseerd, waarom zou dat in Spijkenisse niet kunnen?”
Nissewaard Lokaal heeft alle suggesties verzameld en doorgestuurd aan Dijkman. De partij heeft gevraagd om een terugkoppeling over de mogelijkheden en onmogelijkheden van de genoemde locaties.

2 gedachten over “Inwoners dragen evenementenlocaties voor”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *