Inklapbare rolstoelen in taxibusjes

Er komen inklapbare rolstoelen in de taxibusjes van Willemsen de Koning. Dit valt te lezen op de Facebookpagina ‘Spijkenisse discussieert’. Hoewel het bericht nog niet van officiële zijde is bevestigd, is Nissewaard Lokaal hier blij mee. “Actievoeren helpt dus”, stelt de partij in een reactie. De partij riep mensen op klachten over het zorgvervoer te sturen aan de partij. Nissewaard Lokaal ontving ruim honderd klachten van gedupeerden.

Door de opklapbare rolstoelen kunnen mensen die niet goed ter been meer zijn nu met de lift achterop de taxi de taxi in getild worden. De klacht dat mensen niet zelfstandig het taxibusje in konden stappen, en zonder rolstoel niet via de lift mochten, stond in de top 5 van klachten die de partij ontving.

Voor één gedupeerde werd het wel heel erg gortig. Zij kon de trap niet op stappen en daarom weigerde de chauffeur haar mee te nemen. Achteraf kreeg zij wel een rekening om de helft van de gemaakte kosten te betalen. Een ander moest op handen en voeten zelf de taxi in kruipen.

Andere problemen moeten alsnog aangepakt worden. Zo ontving Nissewaard Lokaal klachten van deelnemers aan de Truckrun die door een late taxi de rit gemist hebben en afgesnauwd werden aan de telefoon. “Nou dan gaat u toch gewoon volgend jaar mee”, werd gezegd tegen deelnemers voor wie de Truckrun het hoogtepunt van het jaar moet zijn geweest. Hoewel wethouder Van der Schaaf (CDA) eerder aangaf hierover al het taxibedrijf te hebben aangesproken, lijkt er niets veranderd. Nissewaard Lokaal heeft deze nieuwe klachten dan ook doorgespeeld aan de wethouder met het verzoek dit probleem ook aan te pakken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *