‘Gouwershoeck altijd al locatie voor bouw supermarkt en medisch centrum’

De Gouwershoeck is altijd al de locatie geweest voor de geplande bouw van de nieuwe supermarkt en het medisch centrum. Dat liet verantwoordelijk wethouder Igor Bal (VVD) per mail weten aan Nissewaard Lokaal. De partij vroeg eerder om uitstel aan wethouder Jan Willem Mijnans (ONS), omdat gedacht werd dat de bouw gepland was op de voormalige voetbalvelden. Niet Mijnans, maar de wethouders Bal en Hamerslag bleken verantwoordelijk te zijn voor het project.

Bal liet weten dat er nooit sprake is van geweest dat de supermarkt, het medisch centrum, maar ook de fietsenhandel zouden worden gerealiseerd op de oude voetbalvelden van GHVV’13. De planontwikkeling richtte zich al voor de fusie op de locatie aan de Gouwershoeck, inmiddels omgedoopt tot Nico de Regtplein. Mogelijke spraakverwarring kan zijn dat zich op de locatie Nico de Regtplein het trainingsveld van GHVV’13 bevindt.
De toenmalige gemeenteraad van Bernisse besloot kort voor de fusie tot de huidige plannen. Bouwen op de locatie van de voetbalvelden bleek uitgesloten, omdat de landgoedbiotoop van de provincie Zuid-Holland dit verhinderd. In het huidige tijdelijke onderkomen van het medisch centrum is de situatie dermate nijpend, dat het college vaart wil maken met de realisatie, laat Bal weten.

Nissewaard Lokaal vindt het onbegrijpelijk dat er niet gebouwd kan worden op het terrein van de voetbalvereniging, vanwege de landgoedbiotoop. De partij ziet echter geen mogelijkheid hier tegen in verweer te gaan. Inmiddels is ook de bomenkap al van start gegaan.

Nissewaard Lokaal heeft richting het gemeentebestuur aangegeven graag te zien dat er evenveel bomen worden teruggeplant, als dat er bomen gekapt worden. Op voorwaarde dat de volwassen bomen even groot zijn als de gekapte bomen. Indien het gemeentebestuur kleinere bomen terugplant, dan verwacht Nissewaard Lokaal dat er anderhalf tot twee keer zoveel bomen teruggeplant worden. Als hier niet aan tegemoet wordt gekomen, zal Nissewaard Lokaal hier een voorstel voor indienen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *