Nissewaard Lokaal wil uitstel bomenkap Heenvliet

Dinsdag 4 februari a.s. wil de gemeente Nissewaard aan de Gouwershoeck in Heenvliet beginnen met de kap van 71 bomen. Dit ligt gevoelig, omdat het terrein ook ligt aan de entree van het dorp. Bewoners vrezen dat het dorpsgezicht ernstig wordt aangetast.

Nissewaard Lokaal heeft wethouder Jan-Willem Mijnans (ONS) verzocht om de bomenkap uit te stellen. De bomen zouden moeten verdwijnen om het terrein geschikt te maken voor de bouw van o.a. de nieuwe supermarkt en een medisch centrum. “Maar deze zouden toch komen op het huidige terrein van GHVV ’13,” vraagt de partij zich af. “Daarom moest eerst de club verhuizen, alvorens deze plannen doorgezet konden worden.”

Nissewaard Lokaal wil nu eerst duidelijkheid van de wethouder. Daarom wil de partij dat de vermeende kap in elk geval wordt uitgesteld tot na bespreking in de commissie Leefomgeving van woensdag 13 februari. “Wij horen graag eerst uitleg, alvorens er zaken worden ingezet die niet meer teruggedraaid kunnen worden,” stelt Nissewaard Lokaal in een mail aan de wethouder.

De partij heeft ook de andere fracties geïnformeerd over haar voornemen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *