Gezamenlijke acties voor verbeteren ambulancezorg

Er komen gezamenlijke acties voor het verbeteren van de ambulancezorg. Dat valt te concluderen na bespreking van het onderwerp in de commissie Bestuur. Nissewaard Lokaal vindt het zorgelijk toen uit beantwoording van schriftelijke vragen bleek dat er slechts twee ambulances op heel Voorne-Putten beschikbaar zijn in de avond, nacht en weekeinden. Volgens de partij zijn dit te weinig ambulances voor zo’n groot risicogebied.

De partij vindt het een teken aan de wand dat ambulances al jaren niet de norm halen. Dat terwijl de regio Voorne-Putten met de vele industrie en brugstoringen zeer kwetsbaar is. Volgens onderzoek van RTL Nieuws vallen grote delen van Westvoorne, Zuidland en zelfs het havengebied buiten de 15 minuten norm voor ambulances. Al 588 inwoners delen de zorgen en hebben een petitie getekend voor meer ambulances.

Oploop
Volgens burgemeester Salet is het niet goed als opkomsttijden niet worden gehaald. Zij erkent dat de situatie voor verbetering vatbaar is. Het probleem waar het gemeentebestuur tegenaan loopt is dat het college alleen randvoorwaarden kan meegeven waar het vervoer aan moet voldoen. Het college heeft evenmin invloed op de verdeling van ziekenhuizen. Salet heeft inmiddels met de burgemeesters op Voorne-Putten afgesproken om een oploop te organiseren om in de discussie van de verdeling van de zorg aanbevelingen te doen.

Motie
Nissewaard Lokaal is tevreden met de acties van het gemeentebestuur. De partij wil ter ondersteuning van deze stappen een motie indienen als signaal naar de Veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond en het Rijk. De meeste partijen hebben, afhankelijk van de inhoud, hun steun uitgeroepen voor de motie. Het CDA riep de landelijke partijen ook op dit probleem bij de landelijke fracties aan te kaarten.

Nissewaard Lokaal wil op korte termijn met de partijen hierover in overleg en hoopt in de raad van december een motie te kunnen indienen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *