Gemeente wil alsnog tweede mobiele camera

De gemeente Nissewaard wil alsnog een tweede mobiele camera aanschaffen. Tweeëneenhalf jaar na de aanschaf van de eerste versie is het nut ervan gebleken. De bestaande camera wordt met regelmaat ingezet bij evenementen en bij jeugd- en jongerenoverlast.

Nissewaard Lokaal is tevreden met het voorstel. De partij pleitte er in 2017 al direct voor om een tweede mobiele camera aan te schaffen. “Het wangedrag in het centrum vindt vaak plaats buiten het zicht van de camera’s. Het toepassen van twee mobiele camera’s vergroot de onvoorspelbaarheid van camera-inzet”, zei fractievoorzitter Chris Hottentot namens Nissewaard Lokaal.

Zijn oproep kon destijds niet op steun van de andere partijen rekenen. De meesten partijen vonden dat er momenteel geen budget is voor een tweede mobiele camera. Enkele partijen twijfelden zelfs openlijk over het nut van een tweede mobiele camera.

Doordat er steeds vaker vanuit de gemeente en de politie een beroep wordt gedaan op de mobiele camera, stelt de gemeente alsnog voor een tweede exemplaar aan te schaffen.

In de commissie Bestuur van dinsdag 26 november wordt het voorstel besproken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *