Gemeente: ‘Geen bewijs voor aantijgingen wijkcentrum’

Er is uit onderzoek niets gebleken van de juistheid van de aantijgingen rond wijkgroep De Akkers. Dat blijkt uit antwoord van het gemeentebestuur op vragen van Nissewaard Lokaal. In januari beweerde VPN dat er ‘veel mis’ zou zijn, bij de wijkgroep. Hoewel in een commissievergadering deze beweringen ontkend werden door het gemeentebestuur, herhaalde een columnist van de Volkspartij in een column opnieuw de beschuldigingen. Nissewaard Lokaal eiste daarop duidelijkheid van het gemeentebestuur en de Volkspartij. Maar ondanks een eerdere toezegging, weigert de Volkspartij haar bewijzen met de andere partijen te delen.

In antwoord op schriftelijke vragen van Nissewaard Lokaal blijft de gemeente ontkennen dat de aantijgingen kloppen. De gemeente verwijst hierbij naar een eerder verzonden memo in december 2019 en een brief uit februari 2020. Op de vraag van de partij of de gemeente bereid is om het wijkbestuur te ondersteunen bij een klacht van smaad en laster, geeft de gemeente aan dat er aangifte kan worden gedaan en een civiele procedure kan worden opgestart via de eigen rechtsbijstandsverzekering van de wijkgroep.

Dit laatste antwoord blijkt tegen het zere been van Peter van der Velden, fractievoorzitter van VPN. In het AD van woensdag 27 mei zegt hij hierover: “Is dat een taak van de gemeente? Er wordt een een-tweetje gespeeld tussen coalitiepartij ONS en de lieve oppositiepartij Nissewaard Lokaal.”

Chris Hottentot, fractievoorzitter van Nissewaard Lokaal, ontkent dit. “Wij moeten ons baseren op de antwoorden die wij van de gemeente krijgen,” vertelt Hottentot. “Ondanks toezeggingen van Boy Wildeboer in de commissie Sociaal Domein van 13 februari om de onderzoeksresultaten te delen, is dit later ontzegd en ontkend door Van der Velden. Dat is op zich raar, want als politiek hoor je informatie te delen. Wij moeten ons baseren op de informatie die wij tot onze beschikking hebben. Laat VPN eens beginnen met het delen van hun bewijzen en onderzoeksinformatie. Wij kunnen nu niet oordelen over informatie, waar wij niet over beschikken.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *