Nissewaard Lokaal wil duidelijkheid rondom wijkcentrum

Nissewaard Lokaal wil duidelijkheid over de beschuldigingen die zijn gedaan rond het wijkbestuur van wijkgroep De Akkers. In januari beweerde VPN dat er ‘veel mis’ zou zijn, bij de wijkgroep. In een commissievergadering die daarop volgde, werden de beschuldigingen door het gemeentebestuur en de organisatie ontkend. Daarop vroeg Nissewaard Lokaal om aanvullend bewijs van VPN, maar ondanks toezeggingen van die partij in de commissie is dat nooit toegestuurd.

Deze week werd desondanks in een, inmiddels verwijderde, column op de Facebookpagina ‘Nissewaard discussieert’ de ontkenning door de wijkgroep en het gemeentebestuur door de schrijver van de column betwist. Bovendien herhaalde hij de aantijgingen die eerder zijn gedaan door VPN en beschuldigde hij bestuursleden van de wijkgroep in naam en toenaam van misstanden.

Nissewaard Lokaal heeft nu duidelijkheid geëist van het gemeentebestuur. De partij heeft schriftelijke vragen ingediend en wil nu weten wat er waar is van de beschuldigingen. Indien de beschuldigingen kloppen, dan wil de partij weten of het gemeentebestuur stappen onderneemt tegen het bestuur van de wijkgroep.

Maar als de beschuldigingen nergens op gebaseerd zijn, dan eist de partij ook stappen van de gemeente. De partij vraagt in dat geval of het gemeentebestuur bereid is om, indien gewenst door de wijkgroep, deze te ondersteunen in juridische procedure wegens smaad en laster. “Het mag in dat geval toch niet zo zijn, dat besturen van wijkcentra of andere vrijwilligersorganisaties in onze gemeente onder zware druk worden gezet en slachtoffer worden van een persoonlijke hetze,“ stelt de partij. “In dat geval moeten deze vrijwilligers ook beschermd en gesteund worden. Anders is elk ander bestuur voortaan ook vogelvrij tegen iedereen die hen weg wil pesten en daarom een persoonlijke hetze tegen ze voert op social media.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *