Er zit nog leven in streekomroep LINQ

LINQ, de streekomroep voor Voorne-Putten heeft het moeilijk, maar is nog springlevend, aldus het bestuur van de Stichting Mediaplatform Voorne-Putten (SMPVP). Dat schrijft Groot Nissewaard deze week. Volgens de huis-aan-huiskrant heeft de streekomroep de colleges op het eiland geïnformeerd over de huidige toestand bij de streekomroep. Het televisiebeeld van de omroep heeft een aantal weken ‘op zwart’ gestaan. De website en kabelkrant functioneerden niet meer. Dit riep vragen op bij de kijkers op en bij diverse fracties in de gemeenteraden, waaronder de fractie van Nissewaard Lokaal. Medewerkers van LINQ en bestuurders van SMPVP zetten alles op alles om de zender weer ‘on air’ te krijgen.

Het programmabeleidbepalend orgaan (pbo) van de streekomroep en de gemeenten zijn intussen geïnformeerd over de ontstane situatie. De omroep wil in overleg treden met de gemeenten en samen met hen naar passende oplossingen zoeken. Op dit moment zijn er grote veranderingen gaande binnen de landelijke- en regionale publieke omroepen. Daar wordt flink bezuinigd. Stichting Nederlandse Publieke Lokale Omroep (NLPO) heeft samen met de Vereniging van Nederlandse gemeenten (VNG) een plan ontwikkeld om landelijk een beperkt aantal grote streekomroepen op te tuigen om zo de pluriforme lokale nieuwsvoorziening op peil te houden. LINQ Media zit in dit rijtje.

Het bestuur van SMPVP heeft aan de NLPO en de gemeenten aangegeven dat zij de streekomroep voor deze regio wil gaan vormgeven en heeft daar ook een plan voor. Als dit plan wordt uitgevoerd, zal er voldoende budget beschikbaar (moeten) komen voor minimaal vijf betaalde professionals die dan leiding kunnen geven aan de vrijwillige medewerkers. In die situatie kan er dan adequater worden ingespeeld op actuele zaken en calamiteiten. Een streekomroep met voldoende budget is in staat prestatieafspraken te maken met de gemeenten en kan een toereikend media-aanbod leveren aan Voorne-Putten.’

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *