Vragen over lokale omroep LINQ

Nissewaard Lokaal heeft vragen gesteld over de lokale omroep, LINQ. De zender staat al enkele weken op zwart, stelt de partij in de commissie Bestuur van 30 augustus. Daarnaast is de website van de omroep sinds eind juni niet meer bijgewerkt. De laatste post op de Facebookpagina van LINQ dateert van begin augustus. Volgens Nissewaard Lokaal komt LINQ op deze manier haar zendverplichting niet na.

Burgemeester Salet gaf aan geruchten gehoord te hebben, maar ze was niet op de hoogte dat de zender helemaal op zwart stond. Er zijn geen gevolgen voor de gemeentelijke financiën, omdat de lokale omroep subsidie van het Commissariaat van de Media krijgt. Wel heeft zij beloofd uit te zoeken wat er speelt.

Update 10:20 uur: LINQ is ontstaan uit een fusie tussen Smart RTV en RTV Voorne. Uit betrouwbare bron heeft Nissewaard Lokaal inmiddels vernomen dat door ruzie in het bestuur alle bestuursleden zijn opgestapt, op een na. Het Commissariaat van de Media schijnt op de hoogte te zijn. Wat hun sanctie zal worden is op dit moment nog niet duidelijk.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *