Duizendste rit Automaatje

Dinsdag 14 maart wordt de 1000e rit voor Automaatje aangeboden. Automaatje Nissewaard bestaat op 1 april één jaar. Door Automaatje kunnen inwoners die geen gebruik kunnen maken van regulier vervoer en daardoor noodgedwongen thuiszitten, weer deelnemen aan het sociale verkeer. Chauffeurs voor Automaatje zijn vrijwilligers die deze inwoners tegen een laag kilometertarief van en naar hun bestemming vervoeren. Naast vervoer is het persoonlijke contact tussen bewoners van groot belang.
 
Nissewaard Lokaal is blij met dit massale gebruik. “Duizend ritten in nog geen jaar, dat zijn meer dan 3 ritten per dag,” jubelt Nissewaard Lokaal raadslid Tom den Daas. “Automaatje voorziet dus echt in een behoefte en helpt inwoners uit hun sociale isolatie te komen. Al in 2017 werd een motie van Nissewaard Lokaal om Automaatje ook in de gemeente Nissewaard in te voeren unaniem door de raad aangenomen. Door de coronapandemie duurde het langer dan gepland, maar uiteindelijk is Automaatje op 1 april vorig jaar alsnog ingevoerd.
 
AutoMaatje is een vervoersservice waarbij vrijwilligers met hun eigen auto minder mobiele plaatsgenoten vervoeren. Met AutoMaatje wil de ANWB samen met gemeenten, welzijnsinstellingen en vrijwilligers mensen helpen mobiel en actief te blijven. Het initiatief is lokaal georganiseerd en heeft geen winstoogmerk.
 
“Nissewaard Lokaal zet zich in tegen eenzaamheid en zal hier aandacht voor blijven vragen,” zegt Remco van Schijndel van Nissewaard Lokaal. “En met de uitvoering van deze motie, en de duizendste rit, zijn we weer een klein stukje op de goede weg. Dat zijn duizend momenten tegen eenzaamheid.”
 
Wethouder Jeroen Postma overhandigt dinsdag 14 maart aan de duizendste gebruiker een bos bloemen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *